Barcelonan edustusjoukkueen miehistö koki kesällä suuria muutoksia. Kaksi joukkueen kallispalkkaisinta pelaajaa Lionel Messi ja Antoine Griezmann vaihtoivat maisemaa, ja lisäksi seura luopui muun muassa Miralem Pjanicista, Junior Firposta ja Emersonista. Edustusjoukkueeseen tuli seuran ulkopuolelta uusina neljä pelaajaa.

Neljä pelaajaa oli myös sivussa Barcelonan tiistaisesta Mestarien liiga -avauksesta Bayern Müncheniä vastaan. Ansu Fati ja Ousmane Dembélé parantelevat yhä polvivammojaan, Martin Braithwaite sai tuoreen sellaisen, ja pohjevamma pitää uuden tulokkana Sergio Agüeron vielä tovin sivussa.

Barcelonan pelaajatilanne on jokseenkin haastava, osin edellä mainituista loukkaantumisistakin johtuen. Joukkue on myös hieman aiempaa nuorempi.

Sitä tuskin kuitenkaan moni odotti, että peräti kolme alle 20-vuotiasta pelaajaa tekisi debyyttinsä Mestarien liigassa liki kovimmassa mahdollisessa paikassa – Camp Noulla Bayern Müncheniä vastaan. Vaan näin kävi. Kaikkien kolmen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan pelata tällä kaudella vieläpä Barcelonan reservijoukkue Barca B:ssä Espanjan kolmannella sarjatasolla.

Itävaltalainen Yusuf Demir debytoi nyt myös Mestarien liigassa. Kuva: Getty Images

Ensin tilaisuutensa saivat noin tunnin pelin kohdalla 17-vuotias Gavi ja 18-vuotias Itävallan A-maajoukkuepelaaja Yusuf Demir. Gavi tuli kentälle Sergio Busquetsin ja Demir Sergi Roberton tilalle, joten nuorukaisille tekivät tilaa kapteeni ja varakapteeni.

Keskikentän keskustan pelaaja Gavi täytti vasta elokuussa 17, ja oli koko kentän nuorin pelaaja. Koko Barcelonan seurahistoriassa häntä nuorempana europelejä ovat pelanneet vain Ansu Fati ja Bojan Krkic. Gavi pudotti nyt Lionel Messin tilaston kolmospaikalta. Hän sai muistoksi ottelusta keltaisen kortin. Gavi on pelannut otteluita myös Espanjan poikamaajoukkueissa. Edustusjoukkuedebyyttinsä Gavi teki ennen syyskuun maaottelutaukoa La Liga -ottelussa Getafea vastaan, jossa hän pelasi 16 minuuttia.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Jugadores más jóvenes del Barça en partidos de competiciones europeas (todos en Copa de Europa):
Ansu Fati (16 años y 321 días)
Bojan (17 años y 22 días)
Gavi (17 años y 40 días)
Messi (17 años y 166 días).

Itävaltalaisen suurlupauksen Yusuf Demirin Barcelona lainasi täksi kaudeksi Rapid Wienistä. Demir hankittiin Barca B:hen, mutta Koeman tunnisti nopeasti nuorukaisen potentiaalin ja nosti hänet heti edustusjoukkueen mukaan. Demir pelasi La Ligassa Athletic Bilbaota vastaan kolme ja puoli viikkoa sitten vajaat puoli tuntia, ja nyt tuli siis reilu puolituntinen Bayernia vastaan. Itävallan A-maajoukkueessa laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Demir on pelannut jo kolme peliä.

74. minuutilla tuli sitten laitapuolustaja Alejandro Balden vuoro debytoida Mestarien liigassa, kun kolmannelta kapteeniston jäseneltä, kipeänä pelanneelta Jordi Albalta petti kunto ja ilmeisesti takareisikin.

[readmore from=Barcelona]

Lokakuussa 18 vuotta täyttävä Balde on Barcelonassa syntynyt seuran oma kasvatti, jolle edellämainitusta kaksikosta poiketen peli oli ihkaensimmäinen virallinen peli edustusjoukkueessa. Harjoituskaudella Balde nähtiin neljässä Barcelonan viidestä ottelusta. Myös Balde on kolunnut läpi Espanjan poikamaajoukkueita.

Alex Baldelle ottelu oli ensimmäinen virallinen peli Barcelonan edustusjoukkueessa. Kuva: Getty Images

Demir on kolmikosta ainoa, joka on jo virallisesti rekisteröity edustusjoukkueen listoille, vaikka hänenkin piti alun perin viettää kausi Barca B:ssä. Vahvasti uskotaan, että on vain ajan kysymys, kunnes Barcelona käyttää osto-optionsa Demiriin.

Lähde: Sport