Barcelona ja Bayern München kohtasivat toisensa tiistai-iltana Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella.

Bayern oli tyly vieras hakiessaan täyden pistepotin Camp Noulta maalein 3-0. Ottelun voittaja ei ollut sen suurempi yllätys, sillä Bayern lähti koitokseen selvänä ennakkosuosikkina.

Barcelona aloitti ottelun hyvin ja pysyi mukana Bayernin vauhdissa noin 25 minuutin ajan. Barcelona ei kyennyt luomaan maalipaikkoja, mutta toisaalta vieraiden maalipaikat olivat tiukassa ensimmäisen jakson avauspuoliskon aikana. Noin puolen tunnin kohdalla Bayern otti pelin selvästi haltuunsa nostaessaan intensiteettiä.

Thomas Müller vei Bayernin johtoon 34. minuutilla. Boksin ulkopuolelta lähtenyt laukaus kimposi Eric Garcían kautta maaliin. Avausjakson lopussa Bayern kykeni luomaan kaksi huippuvaarallista maalintekopaikkaa, mutta Barcelona puolusti urhoollisesti omassa boksissaan.

Toisella jaksolla tasoero tuli entistä enemmän esiin. Robert Lewandowski ampui boksin sisältä Bayernin kahden maalin etumatkalle 56. minuutilla. Myös tolpat kolisivat toisella jaksolla ja Barcelona sai kiittää onneaan, ettei saksalaiset onnistuneet useammin maalinteossa.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman otti toisella jaksolla Gavin, Alejandro Baldén ja Yusuf Demirin kaltaisia nuorukaisia kentälle.

Lewandowski iski loppulukemat 3-0:aan hetki ennen lisäaikaa. Bayern sai pallon aluksi tolppaan, josta se kimposi Lewandowskille, joka harhautti Barcelona-puolustuksen ja iski pelivälineen Ronald Araújon kautta verkon perukoille.

Lohkon toisessa ottelussa Benfica ja Kiovan Dynamo päätyivät maalittomaan tasapeliin.

Villarreal menetti johtoasemansa

Castellónissa Villarreal isännöi Atalantaa lohkovaiheen avauskierroksella. Ottelu päättyi 2-2 -tasapeliin.

Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen Mestarien liigassa pelannut Villarreal sai otteluun huonon lähdön, kun Remo Freuler vei vieraat johtoon jo kuudennella minuutilla.

Viime vuosina upeaa jalkapalloa pelannut Atalanta oli avausjaksolla niskan päällä, mutta Villarreal kykeni antamaan italialaisille huippuvastuksen.

Villarrealin seuralegenda Manu Trigueros iski isännät tasoihin viitisen minuuttia ennen taukoa. Kesän siirtoikkunassa ennätyksellisellä 23,5 miljoonan euron siirtosummalla Villarrealiin saapunut Arnaut Danjuma onnistui maalinteossa ja vei Villarrealin johtoon 20 minuuttia ennen loppuvihellystä.

Villarreal yritti kaikin keinoin pitää kiinni johtoasemastaan, mutta Robin Gosens toi Atalantan tasoihin 83. minuutilla. Gosens sai pallon itselleen hieman onnekkaasti boksin sisällä ja onnistui siirtämään pallon maaliin. Francis Coquelin sai hetkeä myöhemmin toisen keltaisen kortin ja Villarreal pelasi loppuminuutit vajaalla.

Lohkon toisessa ottelussa Young Boys yllätti ja voitti Manchester Unitedin 2-1.