FC Barcelona maksaa edelleen jalkapallomaailman suurimpia palkkoja. Tämä käy ilmi BeSoccerin julkaisemasta palkkavertailusta, jota AS sivuillaan referoi.

Barcelonan pelaajat saavat BeSoccerin mukaan keskimäärin 10,84 miljoonan euron vuosipalkkaa. Sen lisäksi, että Lionel Messi on koko maailman parhaiten palkattu jalkapalloilija ja Antoine Griezmann parhaiten palkattu kärkimies, saa myös esimerkiksi Philippe Coutinho muhkeaa 23 miljoonan euron vuosipalkkaa. Sergio Busquetsin palkka on 15 miljoonaa euroa vuodessa, ja Sergi Roberton 10 miljoonaa.

Real Madrid löytyy saman tilaston kakkospaikalta keskimäärin 9,94 miljoonan euron vuosipalkoillaan. Kapteeni Sergio Ramosin sanotaan ansaitsevan 15 miljoonaa euroa vuodessa, Toni Kroosin 18 miljoonaa ja Eden Hazardin 23 miljoonaa.

Kärkikaksikon jälkeen ero kuitenkin repeää, ja kaikkien pelaajien keskiansiot ovatkin Valioliigassa parempia kuin La Ligassa. Euroopan TOP 40:n listalle mahtuu vain neljä La Liga -seuraa. Sijalta 10 löytyy Atlético Madrid (4,78 miljoonaa euroa) ja sijalta 39 Sevilla (1,82 miljoonaa euroa). Vertailun vuoksi Euroopan 40 parhaan palkanmaksajan joukossa on peräti 19 kaikkiaan 20:stä valioliigaseurasta.

Kärkikaksikon takana sijoilla 3-6 seuraavat järjestyksessä Manchester United (7,55 milj. €), PSG (7,13 milj. €), Manchester City (7,06 milj. €) ja Bayern München (6,90 milj. €). Kärkikymmenikön täydentävät Juventus, Chelsea, Liverpool ja jo mainittu Atlético.

Huomattavaa on, että kolme suurinta La Liga -seuraa maksavat yhdessä yli puolet (55,3%) La Ligan kokonaispalkkakuluista. Barcelonan osuus on lähes neljäsosa (23,78%), Real Madridin 21,14% ja Atlético Madridin 10,38%. Nämä kolme maksavat siis yhdessä selvästi enemmän pelaajilleen kuin muut 17 seuraa yhteensä.

Merkittävä ero palkanmaksukyvyssä syntyykin vertaillessa Valioliigan palkkahaitarin häntäpäätä La Ligan kärkikolmikon ulkopuolisiin seuroihin. Valioliigan kolmanneksi vaatimattomin palkanmaksaja Brighton kun maksaa pelaajilleen keskimäärin enemmän kuin neljäntenä sekä La Ligan sarjataulukossa että palkkataulukossa oleva Sevilla. Myös Serie A:sta löytyy peräti kahdeksan Sevillaa parempaa palkanmaksajaa.

[readmore from=Barcelona]

BeSoccer vertaili myös TOP 5 -liigojen kuuden vaatimattomimman palkanmaksajan palkkakeskiarvoja. Tilasto osoittaa karusti, että La Liga on tällä saralla Euroopassa vasta neljäs. Kun Valioliigan kuusi huonointa palkanmaksajaa maksaa pelaajilleen keskimäärin 2 miljoonaa euroa, yltää La Liga vain 0,99 miljoonaan. Väliin mahtuvat Bundesliiga (1,16 milj. €) ja Serie A (1,03 milj. €). La Ligan kärkipään ja häntäpään ero on siis yksinkertaisesti sanottuna valtava.

Koko BeSoccerin palkkataulukkoja voi katsella AS:n sivuilta täältä.