Vaikka Real Sociedad oli kuuden ottelun voittoputkessa ja oli voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään yhdeksän, lähti se ainakin historiallisessa katsannossa täydellisessä altavastaajan asemassa Camp Noulle Barcelonaa haastamaan. Huikeasti peräti 23 viimeistä kohtaamista Camp Noulla olivat nimittäin päättyneet Barcelonan voittoon.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 0-0 RSO (1’) - La Real lleva 23 derrotas consecutivas en el Camp Nou (21 en Liga y 2 en Copa). Y no es su peor racha en campo del Barça porque entre 1913 y 1961 llegó a enlazar 29 partidos seguidos perdiendo (23 en Liga y 6 en Copa). La última victoria donostiarra fue en 1991

Lauantaina La Real kuitenkin osoitti, miksi se haalii pisteitä tätä nykyä niinkin kovalla tahdilla ja miksi se selviytyi Copa del Reyn loppuotteluun. Baskivieraat haastoivat Barcelonan jokseenkin tasapäisesti, mutta sai kuitenkin lopussa taipua epäonniseen tappioon. Ottelun ratkaisusta kuitenkin puhuttaneen vielä.

Kovin erikoisilla maalipaikoilla ei fyysisen ottelun ensimmäisellä puoliajalla herkuteltu. La Realin maalilla Álex Remiro torjui vähäiset yritykset ilman suurempia vaikeuksia. Lionel Messi ja ensimmäistä kertaa Barcelonan avauksessa pelannut Martin Braithwaite esittelivät kuitenkin pariinkin otteeseen erittäin hyvin löytynyttä yhteistä säveltään.

Braithwaite oli kenties koko avausjakson pirtein pelaaja. Real Sociedadilla hyvin esillä oli ennen kaikkea Martin Ødegaard.

Ensimmäisellä puoliajalla nostettiin myös kaksi varoitusta. Clement Lenglet’n kohdalla varoitus johti pelikieltoon seuraavassa ottelussa. Lionel Messi teki puolestaan henkilökohtaista historiaa, sillä hän otti varoituksen jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa – ensimmäisen kerran koko urallaan.

Messin varoitus oli täysin ansaittu, eikä kaukana olisi ollut lappu aiemmastakaan tilanteesta, kun hän astui – kaiketi vahingossa – Diego Llorenten jalan päälle.

Toinenkin puoliaika jatkui tasaisena, joskin lievässä Barcelonan hallinnassa. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuudessa ilman maaleja jäänyt Lionel Messi haki ahnaasti maalipaikkoja, mutta sai osakseen myös fyysistä kohtelua. Kovista Messiin kohdistuvista taklauksista varoitus nousikin niin Mikel Merinolle kuin Ander Guevarallekin. Barcelonan joukkueesta puolestaan Gerard Piqué sai jo kauden 11. varoituksensa.

FCB 0-0 RSO (61’) - Piqué lleva (con la de hoy) 11 tarjetas en La Liga 2019-20, igual que Soldado. Solo Wakaso (que ya no está en La Liga) supera a ambos (12 tarjetas).

Barcelona ei onnistunut murtamaan Real Sociedadin pitävää puolustusta pelitilanteessa, mutta 80. minuutilla VAR tuli hätiin. Keskitystilanteessa pallo osui Real Sociedadin puolustajan olkavarteen, ja erotuomari osoitti videotarkistuksen jälkeen täplää 11 metrissä.

Tuomio oli armottoman kova, sillä puolustajalla ei ollut mitään mahdollisuutta väistää palloa, josta juuri hänen edessään puski ohi Lenglet. Lisäksi vaihdosta sisään tullut Arturo Vidal oli rankkariin johtanutta tilannetta rakenneltaessa paitsioasemassa.

Madre mía el penalti que acaban de pitar en el Camp Nou. Se están cargando el VAR. Lamentable Melero López y lamentable Martínez Munuera. La mano (en acción defensiva) es completamente involuntaria.

Rankkari kuitenkin annettiin, ja Lionel Messi viimeisteli ottelun ainoan maalin. Pilkku ei ollut täydellinen, ja pallon ja Riveron sormien väliin jäikin ehkä vain kymmenen senttimetriä.

Vielä lisäajan viimeisellä minuutilla Jordi Alba pani pallon maaliin Messin ja Ansu Fatin kauniista esityöstä, mutta tuulettelut olivat turhia, sillä maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen erittäin niukkana paitsiona.

Barcelona voitti Real Sociedadin Camp Noulla nyt 24. kerran putkeen. La Real osoitti, miksi se taistelee sijoituksista sarjan kärkipäässä, eikä tasatulos olisi missään tapauksessa ollut vääryys.