Kovin montaa viikkoa ei ole kulunut millään kaudella ilman, etteikö kirjoitettaisi jostain Lionel Messin uran uudesta ennätyksestä. Tänäänkin siihen on aihetta, mutta nyt kyse ei ole maaliverkkojen heiluttelusta tai upeista syötöistä.

Barcelonan kapteeni sai meneillään olevan Real Sociedad -ottelun avausjaksolla keltaisen kortin, kun hän rappasi rajusti vieraiden Mikel Merinoa. Tuomari ei epäröinyt hetkeäkään varoituksen nostamista.

Messi oli saanut varoituksen myös Barcelonan kahdessa edellisessä ottelussa Napolia ja Real Madridia vastaan. Joka kerta lappu oli myös erittäin aiheellinen. Kyseessä on Messin pitkällä uralla ensimmäinen kerta, kun hän sai varoituksen kolmessa ottelussa peräkkäin.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 0-0 RSO (HT) - Messi ha sido amonestado en 3 partidos oficiales consecutivos (Napoli, Real Madrid y Real Sociedad) por PRIMERA VEZ en TODA su carrera profesional.

Habría apostado que hacía 4 goles en 3 partidos seguidos antes que esto, pero no.

Messin fyysistä iltapuhdetta alleviivaa sekin, että monien mielestä hän olisi saattanut ansaita varoituksen jo aiemmasta tilanteesta, kun Messi astui sivurajan toisella puolen pallonkamppailutilanteessa Diego Llorenten jalan päälle. Tuomari ei kuitenkaan joko tilannetta nähnyt, tai ei pitänyt sitä rikkeenä, vaan antoi pelin jatkua. Niinpä seurauksena olikin Barcelonan hyvä maalipaikka Real Sociedadin vapaapotkun sijaan.

Diego Llorente ei loukkaantunut tilanteessa vakavammin.

Fútbol en Movistar Plus+

@MovistarFutbol
La acción entre Messi y Llorente. #LaCasaDelFútbol

Ottelu on jutun julkaisuhetkellä tilanteessa 0-0, kun peliä on pelattu noin 60 minuuttia.