Spekulaatiot Barcelonan seuraavasta valmentajasta ovat käynnistyneet. Kaikkia ei vakuuta Ernesto Valverden työn jälki eikä varsinkaan pelitapa. Kun selvisi, että Hollannin maajoukkuevalmentaja Ronald Koemanilla on sopimuksessaan purkupykälä Barcelonaan siirtymisen varalta, heräsi esiin vahva skenaario, että Koeman ottaisi ohjat kaudella 2020-2021.

Tämän Barcelonan jalkapallojohtaja Eric Abidal kiistää kuitenkin jyrkästi. Hänellä ei ole epäilystäkään sitä, kuka Barcaa ensi kaudella valmentaa.

– Varmuudella Ernesto, koska hänellä on jo sopimus. Siitä ei ole epäilystäkään, Abidal latasi ykskantaan Mundo Deportivon haastattelussa.

Valverden sopimuksessa on jatkovuodesta optio, joka pitää aktivoida maaliskuussa. Näin ilmeisesti myös tehdään, sillä Abidal toppuuttelee Koeman-puheita.

– Kaikki tietävät jo Koemanin tilanteesta, mutta hän ei tee sitä päätöstä, vaan seura. Minä elän tätä hetkeä, tuen valmentajaa, puhun tilanteesta ja siitä, mitä pelaajat ajattelevat, miten me arvioimme hänen (Valverden) työtään ja vedän johtopäätöksiä. Sen jälkeen seura tai hän tekee ratkaisun, vaikka on totta, että meidän on oltava aina valmiina kaikkeen.

Hollantilaisluotsin sopivuutta Barcelonaan Abidal ei edes yritä kiistää.

– Hän kyllä täyttää kriteerit. Mahdollisten Barca-valmentajien lista on erittäin lyhyt. Hän (Koeman) voi sanoa olleensa seuraan yhteydessä, mutta minä en ole toistaiseksi puhunut kenenkään kanssa, koska kunnioitan Ernestoa suuresti. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kysymykselle José Mourinhon sopivuudesta Barcelonaan Abidal hörähti nauramaan.

– Taidat heittää ilmoille kaikki nimet. Ei, tällä hetkellä ei ole mitään nimeä. Minulla on salainen lista.