La Liga -kausi on päättynyt. Eibar ja Barcelona pelasivat 2-2 -tasapelin Ipurualla sarjakauden viimeisessä ottelussa.

Ottelussa ei ollut kaksikon kannalta mitään panosta. Barcelona oli jo varmistanut mestaruutensa, eikä Eibarilla ollut enää mahdollisuuksia europaikoille.

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ei säästellyt avainpelaajiaan panoksettomasta ottelusta huolimatta.

Eibarissa Barcelonasta lainalla oleva Marc Cucurella vei isännät johtoon avausjakson puolivälissä. Leo Messi toi hetkeä myöhemmin minuutin sisällä Barcelonan tasoihin ja johtoon.

Osumat käytännössä varmistivat Messin Kultainen kenkä -palkinnon, joka jaetaan Euroopan parhaalle maalintekijälle. PSG:n Kylian Mbappé on viisi maalia Messiä perässä, kun Mbappélla on vielä Ranskan pääsarjan päätöskierroksen ottelu pelaamatta.

Pablo de Blasis toi Eibarin tasoihin juuri ennen taukoa komealla volleylaukauksellaan.

Barcelona voitti mestaruuden 11 pisteen erolla Atléticoon.