Barcelona vierailee ensi sunnuntaina vuoden ensimmäisessä ottelussaan Getafen kotikentällä. Ottelu kuuluu näennäisesti helppoihin ja ennalta voitettaviin, mutta Barcaa on vaivannut erikoinen kirous vuoden ensimmäisissä peleissään.

Barca on voittanut viimeksi kalenterivuoden avauspelinsä vuonna 2014, joten voitottomia pelejä on jonossa jo neljä. Kiusaajina ovat toimineet vuorollaan Real Sociedad, Espanyol, Athletic Bilbao ja Celta Vigo.

4. tammikuuta 2015 Barca-leirissä oli harvinaista kitkaa Lionel Messin ja valmentaja Luis Enriquen välillä. Hankaus jäi lyhytaikaiseksi, mutta vierailu Anoetalla päättyi 0-1 -tappioon Real Sociedadille.

Vuosi 2016 alkoi puolestaan maalittomalla tasapelillä paikallisvastus Espanyolia vastaan. Barcelona oli juuri voittanut seurajoukkueiden MM-turnauksen sekä rökittänyt Real Betisiä suurinumeroisesti uudenvuodenaatonaattona. Vatsat olivat kenties täynnä, mutta mestaruutta vuoden alkajaisiksi koettu tasapeli ei joukkueelta kuitenkaan vienyt.

Vuosi 2017 alkoi Copa del Reyn neljännesvälierien tappiolla Ernesto Valverden valmentamaa Athletic Bilbaota vastaan. Barcelona oli kuitenkin voittanut avausosan 4-0, joten 1-2 -tappio oli verrattain merkityksetön. Kauden päätteeksi Barcelona voitti lopulta koko cupin.

[readmore from=Barcelona]

Viime vuoden alkajaisiksi Barcelona jäi puolestaan 1-1 -tasapeliin Celta Vigoa vastaan. Barcelona lähti reissuun ilman Messiä ja Luis Suárezia ja heitti kentälle hyvin varamiehisen kokoonpanon. Siitä maksettiin hinta täyden pistepotin menetyksenä.

Vaikka Barcelona johtaakin La Ligaa, on sen etumatka vain niukka. Siksi Valverde peluuttaneekin sunnuntaina ykkösmiehistöään toivoen, että vuoden avauksen kirous tulisi vihdoin päätökseensä.