La Liga tutkii sosiaalisessa mediassa levinnyttä videota, jossa nuori lapsi solvaa Real Madridin laitahyökkääjää Vinícius Júnioria rasistisesti, kertoo Athletic.

Brasilian ESPN:n jakamalla videolla lapsi huutaa espanjaksi ”mono”, mikä tarkoittaa apinaa. Kun lasta sylissään pitävä aikuinen huomaa, että heitä kuvataan, hän hermostuu kuvaajalle.

Videon on kuvannut Anna Anjos, Barcelonassa asuva brasilialainen, joka oli matkustanut seuraamaan Valencian ja Real Madridin välistä ottelua.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Gustavo Hofman

@gustavohofman
A ESPN teve acesso a um vídeo no qual uma criança xinga Vinicius Júnior de macaco. Os adultos com o menor tentam impedir a gravação, feita por uma brasileira nas arquibancadas do Mestalla. Conversei com Anna Anjos, autora do vídeo, residente em Barcelona, que viajou até Valência…

Anjos kertoi ESPN:lle, että hän joutui uhkailun kohteeksi ja että Viníciusta solvattiin katsomossa monta kertaa eri sanoin.

Viníciuksen taustatiimi on tiettävästi saanut tietää tapauksesta ja luvannut lähettää Anjosille brassitaiturin pelipaidan.

Kyseessä oli Real Madridin ja Viníciuksen ensimmäinen ottelu Mestallalla sen jälkeen, kun häntä solvattiin siellä rasistisesti viime vuoden toukokuussa. La Ligan tekemän raportin mukaan ”sadat kannattajat” osallistuivat tuolloin brassilaiturin solvaamiseen ennen peliä, ja huutelu jatkui myös ottelun aikana.

Lauantaina Vinícius vastasi Real Madridin kummastakin maalista 2-2-tasapelissä, ja yleisö vihelsi aina hänen koskiessaan palloon. Toisen maalinsa jälkeen Vinícius nosti kätensä korvilleen ja yllytti kotiyleisöä pitämään enemmän ääntä.

Otteluun saatiin dramaattinen ja kummallinen loppu, kun erotuomari Jesús Gil Manzano puhalsi pelin poikki samalla, kun Real Madridin keskitys lähti rangaistusalueelle. Jude Bellingham puski pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty, koska tuomari oli jo päättänyt ottelun.

LUE MYÖS:

LUE MYÖS!