La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas toivoo, että Getafen hyökkääjä Mason Greenwood jatkaa uraansa Espanjan pääsarjassa.

Greenwood, 22, pelaa Getafessa lainalla kasvattajaseurastaan Manchester Unitedista.

Pitkään oletettiin, että hyökkääjän ura Manchesterissa olisi ohi, mutta seuran uusi osaomistaja Sir Jim Ratcliffe sanoi hiljattain, että Unitedin uusi urheilujohto tekee oman päätöksensä pelaajan tulevaisuudesta.

Syytteet Greenwoodia kohtaan

Greenwood pidätettiin kaksi vuotta sitten epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Viime vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Lehtitietojen mukaan Manchester Unitedin alkuperäinen suunnitelma oli ottaa Greenwood takaisin joukkueeseen, mutta seura pyörsi päätöksensä siitä syntyneen vastarinnan takia.

Tebasin kommentit

Tebas sanoi, että hänellä ei asianajajana ole kiinnostusta tuomita Greenwoodia. Sarjapomo totesi kuitenkin virheellisesti, että Greenwood olisi todettu ”syyttömäksi”, vaikka oikeusprosessi päättyi todistajien vetäytymiseen.

– Minä olen asianajaja. Jos joku selvisi oikeudenkäynnistä syyttömänä, ei ole mitään muuta sanottavaa, kommentoi Tebas BBC:n mukaan.

– Hän pärjää pelaajana todella hyvin, ja toivon, että hän jatkaa espanjalaisessa jalkapallossa.

– Oikeusprosessia pitäisi kunnioittaa. Ihmiset saattavat tuomita hänet lehdistössä, mutta oikeudellista päätöstä on kunnioitettava. Ei ole mitään muuta puhuttavaa.

Greenwood on pelannut Getafessa 25 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen viisi.

LUE MYÖS:

United Update

@UnitedsUpdate
🚨🗣️ La Liga president Javier Tebas on Mason Greenwood:

“He’s doing really well at Getafe and I hope he stays in Spanish football because that’s always good for us. Greenwood was not condemned [found guilty], so I don’t care.”

#MUFC

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!