La Liga käyttää huuliltalukijaa tutkiakseen kommenttia, jonka Real Madridin Jude Bellinghamin väitetään sanoneen Getafen Mason Greenwoodille torstain ottelun aikana.

– Getafe teki eilen virallisen valituksen La Ligan otteluvalvojalle, joka on tällaisissa tapauksissa tavanomaisen menettelyn mukaisesti pyytänyt huuliltalukemisen asiantuntijalausuntoa ja toimimaan kovien todisteiden perusteella, kertoi La Liga.

Välikohtaus sattui sen jälkeen, kun Bellingham, 20, taklasi maanmiestään Greenwoodia, 22, Madridin 2-0-voiton aikana. Videoklippi tapahtuneesta levisi sosiaalisessa mediassa.

Espanjalaismediassa on epäilty, että Bellingham sanoi Greenwoodille ”rapist”, joka tarkoittaa suomeksi raiskaajaa.

Syytteet Greenwoodia kohtaan

Greenwood pidätettiin kaksi vuotta sitten epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Viime vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Greenwood pelaa Getafessa lainalla Manchester Unitedista, jossa hänen sopimuksensa on voimassa ensi kauden loppuun saakka.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: La Liga will deploy a professional lip reader to decide whether Jude Bellingham called Mason Greenwood a “rapist” after they clashed last night.

(Source: @TimesSport)

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!