Gerard Deulofeu on edustanut Udinesea noin kolmen ja puolen vuoden ajan.

Kunnossa ollessaan Deulofeu, 29, on ollut yksi Serie A:n parhaista pelaajista. Deulofeun ongelma on ollut kuitenkin se, ettei hän ole pysynyt pelikunnossa. Barcelonan kasvatti on pelannut joulukuun 2022 jälkeen vain yhdessä ottelussa.

Hyökkääjänä ja piilokärkenä tunnettu Deulofeu kärsii vakavasta polvivammasta. Deulofeu loukkasi polvensa vajaat puolitoista vuotta sitten, muttei ole vieläkään päässyt pelikuntoon.

Barcelonan sisäpiiritoimittaja Gerard Romero haastatteli hyökkääjää, joka kertoi vakavasta loukkaantumisestaan.

– Olen intohimoinen terveyden suhteen sen jälkeen, mitä minulle on tapahtunut. En ole voinut tehdä pitkään aikaan sitä, mitä rakastan. Olen ollut yli vuoden sivussa pelikentiltä. Tämä on todella vaikeaa, mutta olen onneksi muuttunut paljon ihmisenä. Olen onnellinen siitä, ja se on pelastanut minut, koska muutoin olisin todennäköisesti vaipunut masennukseen, Deulofeu viittasi jatkuviin loukkaantumisiin.

Deulofeun polvet ovat kärsineet kovia jo pitkään.

– Loukkasin pahasti polveni kaksinkamppailutilanteessa Virgil van Dijkin kanssa vuonna 2020. Onnistuin saamaan polveni kuntoon, mutta sittemmin olen loukannut polveni yhteensä jo kolme kertaa. Sen seurauksena polveni on joutunut todella koville, ja kuntoutuminen on vaikeaa. En voi puhua siitä paljoakaan, koska olemme sopineet niin seuran kanssa, mutta sen voin sanoa, että tämä on yhtä helvettiä. Ette voi edes kuvitella, mitä minulle on tapahtunut.

Deulofeu tiedostaa, että koko pelaajaura saattaa olla paketissa.

– Olen tiennyt jo kuukausien ajan, että on mahdollista, etten enää pelaa jalkapalloa. Se on vain hyväksyttävä. Teen kaikkeni kuntoutuakseni.

LUE MYÖS