João Félix pelaa Barcelona tavoin ailahtelevaa kautta.

Félix aloitti kauden hienosti, mutta sittemmin on ollut hiljaisempaa. 

Pelin ulkopuolella usein vaeltanut Félix on saanut kritiikkiä varsinkin epätasaisuudestaan. Katalonialaislehdistön mukaan Xavi menetti malttinsa viime viikolla Almería-ottelussa, kun Félix unohti jälleen puolustusvelvoitteensa. Xavi kritisoi tauolla Félixin työmoraalia ja otti hänet vaihtoon.

AS:n saamien tietojen mukaan Barcelonan seurajohdossa on keskusteltu Félixin epätasaisuudesta. Seurajohto pitää epätasaisuutta pelaajan suurimpana heikkoutena.

Atlético on asettanut Félixille noin 80 miljoonan euron hintalapun ensi kesäksi. Lehden mukaan Barcelonan seurajohto on pelästynyt hintalapusta, eikä ole suinkaan vakuuttunut siitä, olisiko Félixin hankkiminen järkevää.

AS:n mukaan Barcelonan valmennus- ja seurajohdon jäsenistä ainoastaan puheenjohtaja Joan Laportalla on edelleen täysi luotto Félixiin.

Tunnettu siirtotoimittaja Matteo Moretto kertoi viikonloppuna, ettei Atlético aio lainata Félixiä ensi kaudeksi Barcelonaan. Joko Barcelona hankkii Félixin kuluvan kauden jälkeen tai seura myy pelaajan muihin maisemiin.