Barcelona ja La Ligan viimeisellä sijalla oleva Almería iskivät keskiviikkona yhteen La Ligassa.

Ailahtelevaa kautta pelaava Barcelona oli pitkään ongelmissa sarjajumbon kanssa, mutta onnistui lopulta nappaamaan täyden pistepotin maalein 3-2.

Barcelonan kapteeni Sergi Roberto viimeisteli kaksi maalia ja nousi isäntien sankariksi. Paljon parjattu oma kasvatti oli edellisen kerran päässyt Barcelonan avauskokoonpanoon La Ligassa elo-syyskuun vaihteessa.

Raphinha vei Barcelonan johtoon 33. minuutilla, mutta Almería vastasi nopeasti. Léo Baptistão toi hetkeä myöhemmin vieraat tasoihin. Baptistão on viimeistellyt jo seitsemän maalia La Ligassa.

Roberto puski Barcelonan johtoon kulmapotkusta tunnin kohdalla, mutta isännät kykenivät pitämään johtoasemastaan kiinni vain kymmenisen minuuttia. Edgar González onnistui tuomaan Almerían jälleen tasoihin ja hetken aikaa näytti jo siltä, että tällä kaudella vain viisi pistettä kerännyt sarjajumbo yltäisi vierastasapeliin Barcelonassa.

Toisin kävi. Roberto nappasi syötön polvellaan haltuun ja laukoi pallon varmasti vieraiden maaliin. 3-2.

Barcelona nousi voiton myötä neljän pisteen päähän sarjataulukossa toisena olevasta Real Madridista. Real Madrid on pelannut ottelun Barcelonaa vähemmän. Niin ikään ottelun vähemmän pelannut sarjakärki Girona on kuuden pisteen karkumatkalla.