Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti on ilmaissut tyytymättömyytensä Super Deporte -lehden kansikuvaan, jossa kritisoitiin laitahyökkääjä Vinícius Júnioria.

Valenciassa majaansa pitävä Super Deporte julkaisi perjantaina etusivun, jossa Vinícius, 23, nimettiin ”Pinochiukseksi” ja pelaajan kasvojen päälle oli muokattu pitkä nenä. Kyseessä oli viittaus kuvitteelliseen hahmoon Pinokkioon, jonka nenä kasvaa aina kun hän valehtelee.

Vinícius joutui viime kaudella rasististen solvausten kohteeksi, kun Real Madrid pelasi Valencian vieraana La Ligassa. Syyttäjät ja La Liga nostivat kanteen sen jälkeen, kun useiden ihmisten väitettiin huutaneen pelaajalle ”apina” ja tehneen muita rasistisia eleitä pelin aikana.

Oikeudenkäynnissä Vinícius sanoi, että ”koko Mestallan stadion” huusi solvauksia hänelle, minkä Valencia kiisti jyrkästi. Super Deporten mukaan Vinícius ”valehteli tuomarille”.

Valencia tuomitsi pelin jälkeen rasistisen käytöksen, mutta se on painottanut toistuvasti, että koko kotiyleisö ei syyllistynyt törkyhuutoihin.

Ancelotti pyysi keväällä anteeksi, kun hän oli sanonut ”koko stadionin” osallistuneen brassitähden solvaamiseen. Hänen mielestään Super Deporte yritti kuitenkin viedä keskustelua täysin väärään suuntaan.

– Jotain on tapahtunut, ja luulen, että he yrittävät kääntää huomion asiasta pois, mutta tosiasia on, että Vinícius on joutunut rasistisen solvauksen uhriksi, oli kyse sitten yhdestä, kymmenestä, tuhannesta tai kymmenestätuhannesta [solvauksesta], sanoi Ancelotti Reutersin mukaan.

– Tosiasia on, että meillä on pelaaja, joka on joutunut rasistisen loukkauksen uhriksi, ja siitä on käynnissä oikeusprosessi.

– Se on häpeällistä, että on olemassa tiedotusvälineitä, jotka haluavat viedä huomiota siitä. Se saa minut vihaiseksi.

Kolme nuorta miestä pidätettiin ottelun jälkeen epäiltynä loukkausten tekijöinä. Vinícius tunnisti yhden heistä stadionilla ja kaksi muuta tunnistettiin valvontakameran kuvamateriaalin perusteella.

LUE MYÖS:

Superdeporte

@superdeporte_es
Esta es la #SUPERPortada 🗞🆕 de este viernes, 6 de octubre

'PINOCHIUS' 🤥

#𝐋𝐚𝐂𝐚𝐬𝐚𝐃𝐞𝐥𝐃𝐞𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢𝐚𝐧𝐨

📍 Clica en el enlace y hazte con tu versión digital

🔗 bit.ly/3qk6aNj 🔗

Linkki twiittiin.