Valencia on saanut 45 000 euron sakon, ja se joutuu sulkemaan viiden pelin ajaksi päätykatsomonsa, josta Real Madridin Vinícius Júnioria solvattiin viime sunnuntaina, kertoo Sky Sports.

Mestallan Mario Kempes -katsomo on määrätty suljettavaksi Valencian tämän kauden viimeiseen kotiotteluun sekä ensi kauden neljään ensimmäiseen peliin.

Espanjan kilpailukomitea on lisäksi kumonnut Viníciuksen saaman punaisen kortin, joka hänelle näytettiin ottelun loppuhetkillä. Brassitähti tönäisi Valencian Hugo Duroa naamasta, mutta tv-kuvista näkyi, että Viníciusta oli sitä ennen tartuttu kaulan ympäriltä.

– Kilpailukomitea on määrännyt Valencia CF:n sulkemaan Mestalla-stadionin osittain viideksi otteluksi, tarkemmin Mario Kempesin eteläkatsomon, joukkueen ja Real Madridin välisessä ottelussa sattuneiden tapahtumien vuoksi, kommentoi Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) tiedotteessaan.

– Todistettuna pidetään, kuten erotuomari raportissaan kuvasi, että Viníciuksen kohdalla oli rasistisia huutoja, jotka muuttivat ottelun normaalia kulkua, ja rikkomuksia pidetään erittäin vakavina.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

RFEF

@rfef
🚨 Comité de Competición

➡️ Cierre de la grada Mario Kempes de Mestalla durante cinco partidos.

➡️ 45.000 euros de multa al Valencia CF.

ℹ️ bit.ly/Sancion2305

– RFEF:n kilpailuvaliokunta katsoo, että erotuomarin arvioon vaikutti tapahtuneen pelin kokonaisuuden poisjättäminen, mikä vaikutti tuomaripäätökseen.

– Se, että häneltä puuttui ratkaiseva osa tosiasioista, johti siihen, että hän teki mielivaltaisen päätöksen. Ja tämä johtuu siitä, että hänen oli mahdotonta arvioida tapahtunutta oikein.

Täydellisessä raportissaan RFEF katsoi todistetuksi, että Vinícius joutui rasististen solvausten kohteeksi jo, kun Real Madridin bussi saapui Mestallalle.

RFEF totesi, että Viníciusta heitettiin pelin aikana esineillä 71. minuutilla Kempesin katsomosta, ennen kuin rasistiset huutelut seurasivat 73. minuutilla – jolloin erotuomari hälytti otteluvaltuutetun tekemään kuulutuksen äänentoistojärjestelmän kautta.