Paris Saint-Germain ilmoitti tänään lauantaina virallisesti, että se on hankkinut Barcelonasta ranskalaisen laitahyökkääjän Ousmane Dembélén. Dembélén siirrosta Ranskan pääkaupunkiin oli ollut tieto jo tätä ennen, mutta se sai virallisen vahvistuksen tänään.

PSG:n julkaiseman tiedotteen mukaan Dembéléstä maksettu siirtokorvaus on suuruudeltaan 50,4 miljoonaa euroa. Pelaaja ottaa korvauksesta 15 miljoonan euron osuuden, kertoo Mundo Deportivon toimittaja Roger Torello.

Kun Dembélén oli annettava Barçan johdolle selitys äkilliseen lähtöönsä, hän ei osannut valita syytä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Paris Saint-Germain

@PSG_inside
Bienvenue dans ta nouvelle maison, Ousmane ! ❤️💙

#WelcomeDembélé

Dembélé liittyi Barcelonaan vuonna 2017. Silloin seura osti pelaajan Borussia Dortmundista 135 miljoonalla eurolla. Hänen oli tarkoitus korvata Neymarin jättämä aukko, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet 26-vuotiaan taiturin urakehitystä.

Nyt hän saattaa yrittää tehdä saman PSG:ssä, josta Neymar on huhujen mukaan lähdössä.

Dembélén myynnillä ei ole suoraan säästövaikutusta Barcelonan budjettiin. Xavi on paljastanut, että seura aikoo vielä ostoksille. Erityisesti oikean laitapuolustajan paikka on ollut yksi selkeä ongelmakohta, jonka ratkaisemiseen siirtoneuvotteluissa on keskitytty.

Muokattu 13.8. klo 8.09: Juttuun on lisätty tieto Dembélén osuudesta.