Barcelonan päävalmentaja Xavi Hernandez vahvistaa, että joukkueen ranskalaislaituri Ousmane Dembélé on päättänyt muuttaa takaisin kotimaahansa. Paris Saint-Germain on päässyt sopuun Barcelonan kanssa siirtosummasta, jonka suuruuden uskotaan nousevan 50 miljoonaan euroon.

Dembélé seurasi koko ottelun vaihdosta, kun Barcelona voitti Yhdysvaltain-kiertueensa viimeisessä harjoitusottelussa AC Milanin 1–0. Xavi antoi lehdistölle haastattelun myöhään tiistaina pelatun ottelun jälkeen.

– Teen asian hyvin selväksi [teille]. Hän on sanonut, että hän haluaa lähteä. Hän on saanut tarjouksen PSG:ltä, emmekä voi tehdä mitään asialle, Xavi totesi Relevon mukaan.

– Se jättää karvaan maun suuhun, koska olemme pitäneet hänestä huolta, jotta hän olisi onnellinen täällä. Olenko hieman pettynyt? Kyllä olen.

– Emme voi kilpailla [taloudellisesti] heidän tekemäänsä tarjousta vastaan. Se on meidän ulottumattomissamme.

Xavi kertoi, että hän kuuli Dembélén kaupasta vasta, kun se oli jo käytännössä tehty.

– Se oli yksinkertaista. [Dembélé] tuli luokseni ja esitteli PSG:ltä saamansa tarjouksen. Sanoi, että haluaa lähteä ja että oli jo jutellut Luis Enriquen (PSG:n päävalmentaja) ja Nasserin (sukunimi Al-Khelaifi, PSG:n puheenjohtaja) kanssa.

Xavi olisi halunnut tietää, oliko Dembélén päätöksen taustalla muitakin syitä kuin vain raha.

– Olemme kysyneet häneltä syytä, mutta hän ei ole osannut antaa vastausta. Minusta tuntuu, että on kyse jostain henkilökohtaisesta [asiasta].

– Hän vaikutti minusta niin onnelliselta. En osannut odottaa tätä. Sellaisia ovat siirtomarkkinat. Jos joku ei halua olla Barçassa, hänet on päästettävä pois.

Xavi paljasti, että Barcelona ostanee korvaajan Dembélélle.

– Dembélén lähtö heikentää meitä, mutta olimme valmistautuneet tähän uhkakuvaan.

– Luulen, että meidän vahvistettava rivejämme. Olemme [seurajohdon kanssa] yhtä mieltä asiasta. Ei ole kyse siitä, että [politikoisin] nyt lehdistötilaisuuden kautta. Meidän täytyy pitää silmällä etenkin oikean laitapuolustajan paikkaa ja vahvistaa [sitä]. Meillä on pelaajia, jotka pystyvät sopeutumaan, mutta eivät ole parhaalla pelipaikallaan.