Kun Atlético Madrid hankki João Félixin neljä vuotta sitten 126 miljoonalla eurolla, puhuttiin jättipanostuksesta Espanjan kolmanneksi suurimman seuran mittapuulla. Investointi on epäonnistunut, ja Marcan mukaan Félix voi jo pahoin Madridissa.

Félixin masentuneen mielialan kerrotaan heijastuvan hänen arkeensa. Hänen mielenkiintonsa joukkueen asioihin on vähäistä. Hän on eristäytynyt sosiaalisesti, ja brasilialaislaituri Samuel Lino on hänen ainut yhteytensä muuhun joukkueeseen. Félix viettää aikaansa puhelimella pääosan yhteisistä päivistä.

Félixin alavireisyyttä on edeltänyt seuratilanteeseen liittyvä ristiriita. Silta Atléticon valmennukseen paloi viime kaudella, valioliigaseura Chelsea hylkäsi tänä kesänä mahdollisuuden muuttaa kevään lainasopimus pysyväksi, ja myös PSG viittasi kintaalla Atlético Madridin tarjoukselle.

Viimeisimpänä oljenkortenaan Félix julisti heinäkuussa unelmoivansa pelaamisesta Barcelonassa, mutta suurseuralla ei ole näillä näkymin varaa maksaa hänen siirtoaan.

Félix nähdään usein yhtenä Portugalin parhaista pelaajista, mutta hänen suoritustasonsa ailahtelee. Tästä saatiin näyte talven MM-kisoissa, kun hän ensin loisti Sveitsiä vastaan neljännesvälierissä ja syötti kaksi maalia, mutta oli sitten täysin näkymätön Portugalin hävitessä Marokolle puolivälierissä. Hän pelasi viime kaudella Chelseassa 20 ottelua, joissa hän teki neljä maalia.