Barcelonan päävalmentaja Xavi on yllättynyt siitä, että Real Madridin laitahyökkääjän Vinícius Júniorin pelikielto on kumottu.

Vinícius, 22, sai suoran punaisen kortin sunnuntaina Madridin pelatessa Valencian vieraana La Ligassa. Brassitähti tönäisi naamasta kotijoukkueen Hugo Duroa, mutta tv-kuvissa näkyi, että Duro oli aiemmin samassa kahakassa tarttunut Viníciusta kaulasta.

Kilpailukomitea katsoi, että erotuomari Ricardo De Burgos Bengoetxealle ei näytetty videotarkistuksessa uusintoja kaikista tilanteista, jotka johtivat Viníciuksen reaktioon ennen hänen punaista korttiaan. Athleticin mukaan ottelun videotuomari Ignacio Iglesias Villanueva on sittemmin siirretty sivuun tehtävistään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Madrid Zone

@theMadridZone
🚨| The decision to sack Iglesias Villanueva came after they couldn’t find the reason as to why he only sent the sequence of Vinícius blow to Hugo Duro's face & not to the rest of the play, where he grabbed Vinicius by the neck. @marca #rmalive

Samassa ottelussa ja sen yhteydessä Viníciusta solvattiin rasistisesti Valencian kannattajien toimesta. Kilpailukomitean katso todistetuksi, että solvaukset alkoivat Madridin saapuessa stadionille ja jatkuivat itse ottelun aikana, joka oli keskeytettynä minuutteja Viníciuksen tunnistettua solvaajansa katsomosta.

Xavi tuomitsi solvaukset jo aiemmin ja teki niin myös tiistaina Barcelonan ottelun yhteydessä antamassaan haastattelussa. Barcelonan valmentaja piti kuitenkin pelikiellon kumoamista yllättävänä, koska hänestä Vinícius toimi joka tapauksessa aggressiivisesti käydessään kiinni Duroon.

– En tiedä, onko se reilua. Mielestäni rasistiset teot pitäisi tuomita, sanoi Xavi AS:n mukaan.

– Se, mitä pelaajat tekevät kentällä, on eri asia. Siellä oli aggressiota, joten olen yllättynyt, että punainen kortti peruttiin.