Espanjan kilpailukomitea on kumonnut Real Madridin laitahyökkääjän Vinícius Júniorin pelikiellon.

Viníciusta, 22, odotti 2-3 ottelun pelikielto suorasta punaisesta kortistaan, jonka hän sai viime sunnuntain sarjaottelussa Valencian vieraana.

Brassitähti tönäisi Valencian Hugo Duroa naamasta, mutta tv-kuvissa näkyi, että myös Viníciusta oli tartuttu kahakan keskellä kaulan ympäriltä.

Kilpailukomitea katsoi, että erotuomari Ricardo De Burgos Bengoetxealle ei näytetty videotarkistuksessa uusintoja kaikista tilanteista, jotka johtivat Viníciuksen reaktioon ennen hänen punaista korttiaan. Athleticin mukaan ottelun videotuomari Ignacio Iglesias Villanueva on sittemmin siirretty sivuun tehtävistään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Madrid Zone

@theMadridZone
🚨| The decision to sack Iglesias Villanueva came after they couldn’t find the reason as to why he only sent the sequence of Vinícius blow to Hugo Duro's face & not to the rest of the play, where he grabbed Vinicius by the neck. @marca #rmalive

Samassa ottelussa ja sen yhteydessä Viníciusta solvattiin rasistisesti. Kilpailukomitea katsoi todistetuksi, että solvaukset alkoivat jo Real Madridin bussin saapuessa stadionille, ja jatkuivat ottelun aikana.

Peli oli keskeytettynä minuuttien ajan sen jälkeen, kun Vinícius oli tunnistanut katsomosta häntä solvanneen henkilön. Poliisi on kirjoitushetkellä pidättänyt kolme ihmistä viharikoksista epäiltynä.

Kilpailukomitea kertoi tiistaina myös Valencian rangaistuksesta koskien sunnuntain tapahtumia. Seuralle on määrätty 45 000 euron sakko, ja se joutuu sulkemaan viiden pelin ajaksi Mestalla-stadioninsa katsomonosan, josta Viníciusta solvattiin rasistisesti.

Vinícius saa pelikiellon kumoamisen myötä pelata keskiviikkona Rayo Vallecanoa vastaan, mutta brassitähden osallistuminen on vielä epävarmaa lievän polvivamman takia.