Barcelonan brassilaituri Raphinha osoitti tiistaina tukensa maanmiehelleen, Real Madridin Vinícius Júniorille, jota solvattiin rasistisesti viime sunnuntain sarjaottelussa Valenciaa vastaan.

Espanjan kilpailukomitea on katsonut todistetuksi, että Viníciuksen, 22, solvaaminen alkoi jo silloin, kun Real Madridin bussi saapui Valencian Mestalla-stadionille. Solvaukset jatkuivat vielä pelin aikana, joka keskeytettiin minuuteiksi Viníciuksen tunnistettua solvaajansa päätykatsomosta.

Barcelonan ja Real Valladolidin pelaajat pitivät rasisminvastaista banderollia käsissään ennen joukkueiden välistä sarjaottelua tiistaina, ja Raphinhalla, 26, oli vielä henkilökohtainen viesti Viníciukselle.

Vaihtoon tultuaan Raphinha otti pois pelipaitansa ja paljasti viestin, jossa luki: ”Niin kauan kuin ihonväri on tärkeämpi kuin silmien kirkkaus, sota jatkuu.” Viníciuksella on sama teksti tatuoituna jalkaansa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Vinícius on saanut viikonlopun jälkeen valtavasti tukea jalkapalloyhteisöltä ympäri maailman.

Tiistaina Espanjan kilpailukomitea kertoi Valencia-ottelun seuraamuksista. Kotijoukkueelle määrättiin 45 000 euron sakot, ja Valencian pitää sulkea viiden pelin ajaksi katsomonosansa, josta Viníciusta solvattiin rasistisesti.

Lisäksi Viníciuksen saama pelikielto on kumottu, koska VAR ei näyttänyt erotuomarille uusintoja kaikista tilanteista, jotka johtivat Viníciuksen reaktioon ennen brassitähden punaista korttia.