Atlético Madrid nousi keskiviikkona La Ligan toiselle sijalle kaadettuaan Cádizin kotikentällään näytöstyyliin 5-1.

La Ligan mestaruustaistoa pidettiin pitkään Barcelonan ja Real Madridin välisenä kamppailuna, kunnes Barcelona alkoi kiskoa eroa veriviholliseensa.

Atlético oli ennen keskiviikkoa käynyt viimeksi La Ligan kahden parhaan joukossa kauden avauskierroksella. Alkusyksystä Colchonerosin pelaamisessa riitti petrattavaa, mutta kauden loppusuoralle käännyttäessä Atléticosta on kuoriutunut yksi Euroopan kovavireisimmistä joukkueista sarjapeleissä.

Barcelonan ohittaminen vaatisi suoranaisen ihmeen, sillä Atlético ei saisi menettää loppukaudesta enää yhtäkään pistettä ja Barcelonan pitäisi hävitä kaikki loput ottelunsa.

La Ligan toinen sija on kuitenkin tavoittelemisen arvoinen asia Atléticolle. Se tietäisi sille kahdeksan miljoonaa euroa enemmän palkintorahaa ja ennen kaikkea sitä, että se jättäisi huomattavasti isommalla budjetilla operoivan paikallisvastustajansa Real Madridin taakseen.

Keskiviikon ottelun jälkeen Atléticon päävalmentaja Diego Simeone painotti, että Real Madridin yläpuolelle sijoittuminen ei ole mikään ainutkertainen historiallinen tapahtuma. Hänen aikakaudellaan Atlético on sijoittunut neljästi Los Blancosin edelle La Ligassa, voittaen kahdella noista kerroista mestaruuden.

– Olemme sijoittuneet kymmenen vuoden aikana monta kertaa Madridin edelle, eikä se ole sattumaa. Olemme tehneet tätä työtä monta vuotta. Nyt meidän on jatkettava mahdollisimman pitkälle, kommentoi Simeone Relevon mukaan.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

La Liga sijat 1-4

Argentiinalaisluotsilta kysyttiin, ansaitseeko Atlético hänen mielestään La Ligan toisen sijan. Simeone muistutti, että kauden alussa kriitikoita riitti.

– Kohtalo sen kertoo. Älkäämme unohtako, että moni lopetti meihin uskomisen. Monet eivät luottaneet meihin. Minä uskon siihen, mitä me teemme.

– Jalkapallossa ei kannata puhua liian aikaisin. Kyse on siitä, mitä kauden lopussa tapahtuu, ei ennen sitä.

– Minä uskon omaan tekemiseeni, en välitä kenenkään muun sanomisista. Minä välitän siitä, mitä minä ajattelen ja tunnen. Minusta tuntui, että tämä joukkue vastaa haasteeseen.

B/R Football

@brfootball
Atlético Madrid crush Cadiz 5-1 to move into the top two in La Liga for the first time since August 📈

Linkki twiittiin.