La Ligan mestaruustaisto on jo pitkään näyttänyt ratkenneelta, mutta ensi viikolla siitä saattaa tulla myös matemaattinen fakta.

Tiistaina Barcelona kaatoi kotiottelussaan Osasunan 1-0 ja Real Madrid hävisi myöhemmin samana iltana Real Sociedadin vieraana 0-2.

Tulosten myötä Barcelona johtaa La Ligaa 14 pisteen erolla Real Madridiin, kun kummallakin on viisi peliä jäljellä.

Keskiviikkona Atlético Madrid nousee Real Madridin ohi, jos se kaataa Cádizin kotonaan, mutta Colchonerosin mestaruus on pitkälti yhtä epätodennäköinen kuin naapurinsa. Voitto Cádizia vastaan on Atléticon ainoa teoreettinen sauma pysytellä mukana mestaruustaistossa.

La Ligan kärkikolmikko
#JoukkueOVTHMP
1Barcelona BAR38284670-2088
2Real Madrid MAD38246875-3678
3Atlético Madrid ATM38238770-3377

Ensi viikon viikonloppuna Real Madrid isännöi Getafea, Atlético pelaa Elchen vieraana ja Barcelona kohtaa vieraskentällä Espanyolin. Ottelut pelataan mainitussa järjestyksessä.

Mestaruus ratkeaa Barcelonan hyväksi sillä sekunnilla, jos Real Madrid ja Atlético jäävät ilman voittoa. Vaikka Madridin seurat hoitaisivat omat urakkansa, Barcelona ratkaisee mestaruuden ensi kierroksella, jos se voittaa paikallisvastustajansa Espanyolin.

Barcelonan tämänhetkinen pistemäärä on 82. Real Madrid voi enimmillään saada tällä kaudella 83 pistettä ja Atlético 84.

Jos Real Madrid pelaa yhdenkin tasapelin, se voi saada tällä kaudelta enimmillään 81 pistettä. Myöskään Atléticolla ei ole enää varaa tasapeleihin, sillä vaikka se onnistuisi nousemaan Barcelonan kanssa tasapisteisiin, se jäisi keskinäisessä vertailussa Barcelonan taakse, koska se hävisi kummatkin ottelunsa katalonialaisia vastaan.

Lue myös: