Getafe ja Barcelona jäivät maalittomaan tasapeliin sunnuntaina La Ligassa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi valitti ottelun jälkeen Getafen kotistadionin nurmesta. Xavin mukaan se oli liian pitkä ja kuiva. La Ligan mukaan Coliseumin nurmi oli sarjan asettamien sääntöjen mukainen. Lisäksi nurmea kasteltiin kahdesti.

Xavin mukaan show kärsii, kun nurmi on liian pitkä ja kuiva.

– Nurmi haittasi peliämme, mutta tiesimme sen jo etukäteen. Eilen harjoittelimme kuivalla kentällä, koska tiesimme, mitä on luvassa. Tämä on vaikeaa. Minua on kritisoitu paljon tästä, mutta tuollainen kenttä aiheuttaa paljon vaikeuksia pelaajille.

– Tämä on huono juttu show’n kannalta. Lisäksi jopa Getafe kärsii siitä, koska pallo jää kenttään kiinni. Tänään huomasimme sen. Tämä ei ole tekosyy. Meidän on parannettava peliesityksiämme. Etenkin tehokkuutta. Saimme pisteen, eikä se ole niin huono tulos, mutta meidän on silti parannettava peliämme. Emme ole voittaneet vielä mitään, Xavi viittasi mahdolliseen sarjamestaruuteen.

Lisäksi Xavin mukaan auringonvalo heikensi joukkueen suoritusta. Ottelu pelattiin iltapäivällä.

– Olemme tottuneet pelaamaan ilman auringonvaloa. Pelaamme enemmän iltaisin. Se on selvää. Mutta seuraavakin ottelu alkaa samaan aikaan.

Barcelona ja Atlético iskevät yhteen sunnuntaina Camp Noulla. Ottelu käynnistyy klo 17.15.