Perjantaina maaliskuun viimeisenä päivänä nähtiin peräperään kaksi ulostuloa. Molemmat Barcelona-tahoilta, molemmissa aiheena Lionel Messin paluu, molemmissa ihan eri sävy kuin aiemmin. Se kertoo jostain.

Ensin Rafa Yuste, Barcelonan varapuheenjohtaja lausui näin:

– Tietysti haluaisin hänen palaavan. Olemme olleet yhteydessä hänen [Messin] edustajiinsa.

Hetkeä myöhemmin Barcelonan päävalmentaja Xavi piti lehdistötilaisuuden lauantain La Liga -ottelua silmällä pitäen. Xavilta kysyttiin peräti kahdeksan kysymystä Messistä.

– Toivon, että näemme hänet taas täällä. Minulla on mahtava suhde häneen, ja jos hän päättää, että hän haluaa tulla takaisin, me kuuntelemme häntä ja olemme iloisia, Xavi sanoi.

Lue lisää: Barcelonan seurapomo: Lionel Messin kanssa keskustellaan paluusta

Nyt siis jo myönnettiin avoimesti, että yhteydessä on oltu ja että paluu on nyt kiinni Messistä.

Siitäkään ei ole kauan, kun Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta puhui haastattelussa siihen malliin, että hänen on parannettava suhdettaan Messiin ennen kuin paluu voi olla realismia. Samoihin aikoihin Messin hyvä ystävä ja Barcelonan entinen hyökkääjä Sergio Agüero oli sanonut, että Messin paluu Barcelonaan on realismia.

Messin paluulla on spekuloitu oikeastaan siitä hetkestä lähtien, kun hän PSG:hen siirtyi. Tilannetta tiiviisti seuranneena voin kuitenkin sanoa, että nyt jotain on tapahtunut. Nyt heitot eivät ole enää pelkkiä heittoja. Spekulaatiot eivät ole pelkkää spekulaatiota.

Puheissa on nyt optimismia, itsevarmuutta, jopa tietynlaista röyhkeyttä kun otetaan huomioon, että Messi on PSG:n eikä Barcelonan pelaaja.

Se tiedetään, että Laporta on pitänyt keskusteluyhteyttä Messin isään Jorgeen. Samaan aikaan Xavi ja Barcelonan muutamat pelaajat ovat pitäneet yhteyttä Messiin.

Suhteet Laportan ja Messin välillä viilenivät vajaa kaksi vuotta sitten, kun Messin jatkosopimus vaihtui lähdöksi pois seurasta. Nyt liennytystä on todennäköisesti jonkin verran tapahtunut, kun Barcelonan johtohahmot uskaltavat puhua Messin paluusta omilla nimillään.

Jäljellä on yksi iso haaste: raha. Tuoreimmat huhut kertovat, että La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas olisi valmis joustamaan palkkakattosäännöissä, jotta Messi saataisiin takaisin Barcaan. Tebaskin ymmärtää, kuinka valtava kaupallinen potentiaali Messin paluuseen liitttyy muidenkin seurojen kuin Barcelonan näkökulmasta. Toinen huhu kertoo, että Messi olisi valmis pelaamaan vaikka ilmaiseksi.

Nämä kaksi ovat vasta yksittäisiä huhuja. Raha-asia on edelleen iso ongelma ratkaistavaksi, mutta on mahdollista, että Barcelona-johto on siihenkin jonkinlaisen osittaisen ratkaisun löytänyt, kun Messin paluusta uskalletaan nyt näin vahvasti puhua.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue myös