Hollantilaislegenda Wesley Sneijder sanoo, että hänen olisi pitänyt voittaa vuoden 2010 Ballon d’Or Lionel Messin sijasta.

Sneijder, 39, voitti kyseisenä vuonna triplamestaruuden Internazionalen kanssa ja oli keskeisessä roolissa MM-kisojen hopeajoukkueessa.

Messi, 36, voitti tuolloin Barcelonan kanssa La Ligan mestaruuden ja viimeisteli 53 otteluun 47 maalia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Mestarien liigassa Barcelona kärsi välierissä tappion juurikin Sneijderin Interille.

– Oli hieman epäreilua, etten minä voittanut vuoden 2010 Ballon d’Oria, vaan Messi, sanoi Sneijder AS:n mukaan.

– Mutta minä en ole sellainen kaveri, joka itkee siitä. Ballon d’Or on yksilöpalkinto, ja minä voitan mieluummin pokaaleja joukkueena. Jos minun pitäisi valita Mestarien liigan ja Ballon d’Orin välillä, valitsisin voittamani Mestarien liigan, olen erittäin tyytyväinen siihen titteliin.

– Ansaitsimme voiton vuoden 2010 finaalissa Espanjaa vastaan, mutta he olivat uskomattomia ja voittivat meidät. Finaaliin pääseminen oli hieno saavutus, josta unelmoin, ja olen edelleen murheissani häviöstä.

Vuoden 2010 Ballon d’Or oli Messin uran toinen. Hän sai tuolloin 22 prosenttia äänistä jättäen taakseen joukkuekaverinsa Andrés Iniestan (17%) ja Xavin (16%) sekä neljänneksi tulleen Sneijderin (14%).

Tätä nykyä Messillä on ennätykselliset kahdeksan Ballon d’Oria, joista viimeisimmän hän voitti tänä vuonna.

Mail Sport

@MailSport
Wesley Sneijder: 🗣️ 'It was a little unfair that I didn’t win the 2010 Ballon d’Or and Messi did. But, I’m not a guy who cries about that. If I had to choose between the Champions League and the Ballon d’Or, I would choose the Champions League I won'

Linkki twiittiin.