Atlético Madridin hyökkääjä Antoine Griezmann sanoo, että hän ansaitsi kannattajien vihat niskaansa siirrostaan Barcelonaan.

Griezmann, 31, ilmoitti kesällä 2018 suurielkeisesti, että hän ei ole siirtymässä Atléticosta Barcelonaan.

Jättisiirrolla oli spekuloitu kuukausia, mutta ranskalaishyökkääjä julkaisi kesäkuussa 2018 puolituntisen tv-dokumentin, jota oli kuvattu kuukausien ajan. Dokumentissa käytiin läpi avoimesti Griezmannin kulunutta vuotta ja Barcelonan kanssa käytyjä neuvotteluja. Sen yhteydessä kerrottiin myös hänen uudesta jatkosopimuksestaan.

Griezmann sai dokumentista kritiikkiä, koska poikkeuksellista sopimusjulkistusta pidettiin itsekeskeisenä temppuna etenkin sen takia, että Ranska oli samoihin aikoihin valmistautumassa MM-kisoihin, jotka Les Bleus lopulta voitti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Antoine Griezmann

@AntoGriezmann
Mi afición, mi equipo, MI CASA! @atleti 🔴⚪🔴

Mes supporters, mon équipe, MA MAISON ! @AtletiFR 🔴⚪🔴

My fans, my team, MY HOME!!! @atletienglish 🔴⚪🔴

Dokumentti ja suuret puheet näyttäytyivät entistä hölmömmältä vuotta myöhemmin, kun Barcelona maksoi Griezmannin 120 miljoonan euron ulosostoklausuulin ja osti hänet riveihinsä.

Atléticon kannattajat raivostuivat Griezmannille, mutta ranskalaishyökkääjä palasi lopulta takaisin madridilaisseuraan pelattuaan alle odotusten Kataloniassa. Los Colchoneros lainasi Griezmannin kesällä 2021 kahden vuoden sopimuksella, ja viime lokakuussa Atlético lunasti hänet pysyvästi takaisin riveihinsä.

Osa Atléticon kannattajista vihelsi ja buuasi Griezmannille hänen palattuaan seuraan, ja ranskalaishyökkääjä ymmärtää fanien reaktion.

– Se (Barcelona-siirto) aiheutti paljon vahinkoa kannattajien keskuudessa. He antoivat minulle kaiken, ja lopulta minä lähdin, koska se oli se, mitä halusin ja tarvitsin. Minäkin olisin ollut fanina hyvin vihainen. Minä ansaitsin sen, sanoi Griezmann Movistarin haastattelussa.

– Minusta tuli hyvin nöyrä ja tein töitä muuttaakseni sen (kannattajien suhtautumisen). Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että tarvitsen tätä suhdetta faneihin, tarvitsen heidän rakkauttaan ja tukeaan suoriutuakseni korkeimmalla tasolla.

Kuluvalla kaudella Griezmann on pelannut 33 ottelua tehden niissä yhteensä kahdeksan maalia ja syöttäen kymmenen. Hän on kellottanut neljänneksi suurimmat peliminuutit kaikista Atléticon pelaajista.