Sergio Ramos ei kadu sitä, että lähti Real Madridista siirtyäkseen Paris Saint-Germainiin, mutta myöntää ”kaiken” olleen Ranskassa aluksi vaikeaa.

Legendaarinen huipputoppari lopetti 16 vuotta kestäneen ajanjaksonsa Santiago Bernabéulla vaihtaessaan Espanjan pääkaupungin Ranskan vastaavaan vuonna 2021.

Ramos oli pelannut Real Madridille 671 ottelua ja tehnyt niissä 101 maalia, johdattaen Los Blancosin muun muassa viiteen La Ligan mestaruuteen sekä neljään Mestarien liigan voittoon.

36-vuotias lähti kuitenkin jahtaamaan uutta haastetta, kun hän liittyi Ranskan suurseura PSG:n riveihin vapaana agenttina puolitoista vuotta sitten.

– Real Madridin jättäminen oli tietenkin hyvin suuri muutos. Tavoitteeni on aina jatkaa voittamista. Voitin paljon Real Madridissa, mutta ajattelin, että tämä oli hyvä tilaisuus vaihtaa maisemaa – yrittää auttaa PSG:n kaltaista joukkuetta, Ramos kertoi UEFA:n verkkosivuilla.

– Kaikki oli aluksi hyvin vaikeaa. On löydettävä koti ja asettauduttava aloilleen. Prosessi oli aluksi hieman vaikea, varsinkin kun muuttaa neljän lapsen kokoisen perheen kanssa, mutta kaikki täällä on lopulta saatu toimimaan.

Ramosin ura Ranskassa oli heti alkuun koetuksella, kun loukkaantumiset rajoittivat hänen ottelumääränsä vain 13 esiintymiseen debyyttikauden aikana.

– Aluksi kaikki meni pieleen. Loukkaannuin, jonka jälkeen minun oli vaikea toipua ja sopeutua uuteen järjestelmään, uuteen joukkueeseen, uuteen valmentajaan. Silloin aloin myös epäillä, teinkö oikean päätöksen vai en.

– Johdonmukaisuus, sinnikkyys ja kova työ ovat kuitenkin ne asiat, jotka ovat määrittäneet minun urani. Kun jatkaa taistelua, se antaa asioille enemmän merkitystä tulevaisuudessa.

Ramosin toinen kausi PSG:ssä on alkanut paljon paremmin hänen pelattua jo 20 sarjaottelussa sekä kaikissa kuudessa Mestarien liigan pelissä tähän saakka.

Hänen tädittämä joukkueensa kohtaa tänään, tiistaina, saksalaisjätti Bayern Münchenin, kun Mestarien liigan neljännesvälierät potkaistaan käyntiin Pariisissa.

LUE MYÖS!