Valencian kausi on sujunut pitkälti odotusten mukaisesti. 

Se on parhaillaan 13. sijalla La Ligassa, mutta putoamisviivan huonompaan puoleen on matkaa vain kaksi pistettä. Valencia taistelee siten parhaillaan useiden muiden seurojen kanssa putoamista vastaan.

Valencian päävalmentaja Gennaro Gattuso on saanut kuluvalla kaudella kehuja työstään, mutta toisaalta tulokset eivät ole olleet riittävän hyviä.

Valencia on pelannut ajoittain hyvää ja pirteää jalkapalloa, mutta tasaisuus loistaa poissaolollaan. Lisäksi joukkue on heikentynyt niin dramaattisesti viime vuosien aikana, ettei siltä realistisesti voi odottaa sen suurempaa menestystä.

Gattuso kaipaa vahvistuksia, mutta niitä ei ole saapunut vieläkään, vaikka luotsi on sanojensa mukaan odottanut uusia pelaajia jo viikkojen ajan. Valencian rahatilanne on hyvin huono, jonka vuoksi se ei todennäköisesti kykene käyttämään juurikaan rahaa siirtokorvauksiin.

– Olemme tutkineet paljon siirtomarkkinoita, mutta menet markkinoille ja haet kokeneita pelaajia, jotka pelaavat hyvin… ja heistä on maksettava rahaa. Se ei ole helppoa. Olemme odottaneet kuukauden hankintoja. Odotamme ja odotamme, mutta emme ole hankkineet ainuttakaan pelaajaa.

– Puhumme kaikki päivät siitä, miten meidän on kunnioitettava FFP:tä (Financial Fair Play). Jos saamme jonkun uuden pelaajan, tulkoon hän vahvistamaan joukkuettamme. Odotan ja kuuntelen, mitä tapahtuu.