João Félixin syyskausi on mennyt pahemman kerran penkin alle.

Félix aloitti kauden Atléticon avauskokoonpanossa. Ensimmäisessä ottelussa syntyi kolme maalisyöttöä, mutta sen jälkeen Félix on kadonnut täysin kuvasta. Félix pelasi noin kuukauden jatkuvasti avauskokoonpanossa, mutta peliesitykset jättivät paljon toivomisen varaa.

Félix on pelannut syyskuun maajoukkuetauon jälkeen kahdeksassa ottelussa yhteensä reilut 50 minuuttia.

Atlético ei pelaa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Se varmistui keskiviikkona, kun Atlético jäi 2-2 -tasapeliin Bayer Leverkusenin kanssa. Félix nähtiin ottelun jälkeen juhlimassa Madridin yössä. Diego Simeone ei ottanut siihen kantaa julkisuudessa.

– En ota kantaa hänen siviilielämään. Jos minulla on jotain sanottavaa, sanon sen hänelle. En puhu tästä julkisesti. Nämä ovat yksityisasioita. Meidän on jatkettava työntekoa. Meillä on hyökkäyksessä viisi laadukasta pelaajaa ja kaikilla on mahdollisuus pelata.

Félix on syyskauden aikana heitellyt harjoitusliivejä ja juomapulloja kentän pintaan, kun hän ei ole päässyt kentälle. Keskiviikkona hän pyysi Yannick Carrascolta päästä laukomaan lisäajan rangaistuspotkun, mutta Carrasco kieltäytyi. Simeone piti siitä, että Félix oli valmis laukomaan pilkun, mutta se ei muuta isoa kuvaa.

– Se on osoitus asenteesta ottelun ratkaisevassa tilanteessa, mutta itse asenne on isompi asia kuin yksittäinen tilanne.