Barcelona antoi tasan vuosi sitten potkut silloiselle päävalmentajalleen Ronald Koemanille.

Barcelonan seurajohto ilmoitti Koemanille potkuista lentokoneessa, kun joukkue palasi Madridista Barcelonaan Rayo-tappion jälkeen. Muutamaa viikkoa myöhemmin Xavi valmensi ensimmäisen ottelunsa Barcelonan edustusjoukkueessa.

Sittemmin Barcelonalla on mennyt paremmin La Ligassa. Koemanin potkujen aikaan Barcelona oli La Ligassa vasta yhdeksäntenä kahdeksan pistettä perässä sarjakärki Real Madridia. Nyt Barcelona on La Ligassa toisena kolme pistettä Real Madridia perässä.

Mestarien liigassa on kuitenkin mennyt yhtä huonosti. Koemanin saatua potkut Barcelona oli Mestarien liigan lohkossaan kolmantena, mutta sillä oli vielä pudotuspelimahdollisuudet omissa käsissään. Se olisi vaatinut kotivoiton Benficasta, mutta toisin kävi. Benfica haki vuosi sitten Xavin Barcelonalta vierastasapelin ja eteni lopulta lohkovaiheen päätöskierroksella pudotuspeleihin.

Tällä kaudella tilanne on ollut varsin samanlainen. Barcelona on lohkossaan varmasti kolmas ja putoaa toista kautta perätysten Eurooppa-liigaan.