Villarrealin ja Almerían välisessä sarjaottelussa nähtiin sunnuntaina erikoinen välikohtaus, kun kotijoukkueen laitahyökkääjä Álex Baena ajettiin ulos punaisella kortilla hänen lähetettyä taivaaseen terveiset menehtyneelle seurapomolle.

Viime torstaina Villarreal kertoi tiedotteessaan, että seuran johtoportaassa vuosikymmeniä toiminut José Manuel Llaneza on kuollut 74 vuoden iässä.

Llanezalle pidettiin ottelua ennen minuutin hiljainen hetki ja Villarreal pelasi surunauhojen kanssa.

Kotijoukkueen 1-1-tasoitusmaalin iskenyt Baena, 21, kunnioitti Llanezan muistoa paljastaen pelipaitansa alta viestin, jossa luki: ”Kiitos kaikesta, Llaneza”.

Hieno ele sai kuitenkin ikävän käänteen, kun erotuomari Ricardo de Burgos Bengoetxea näytti Baenalle tämän toista keltaista korttia ja siten punaista perään. Baena oli viisi minuuttia aiemmin saanut varoituksen kampituksesta, ja de Burgos Bengoetxea antoi hänelle toisen keltaisen kortin pelipaidan riisumisesta.

Villarrealin joukkue menetti täysin hermonsa tuomarin ratkaisusta. De Burgos Bengoetxea vaikutti toistelevan, että hänen on sääntöjen mukaan pakko antaa keltainen kortti paidan riisumisesta, mutta Villarreal toivoi, että aluspaitaan kirjoitettu viesti olisi toiminut lieventävänä tekijänä.

Kotijoukkueen protestointi jatkui muutaman minuutin ajan, ja tilanteesta varoituksen sai myös Pau Torres. Lisäksi vaihtopenkillä ollut Manu Morlanes ajettiin suoralla punaisella ulos.

Villarreal eteni kuitenkin vajaamiehisenä voittoon Nicolas Jacksonin iskettyä ratkaisumaalin 94. minuutilla.

La Ligan sarjataulukko