Manchester Cityyn kesällä siirtynyt Erling Haaland on ollut huimassa vireessä Valioliigassa. Real Madrid on ollut pitkään kiinnostunut Haalandista. Athleticin mukaan Haalandin ulosostohinta astuu voimaan kesällä 2024.

Haaland teki Man Cityn kanssa viisivuotisen sopimuksen kesään 2027 saakka. Espanjalaismediat uutisoivat aiemmin, että Haalandin sopimukseen kuuluisi jonkinlainen optio nimenomaan Real Madridin suuntaan, mutta sen olemassaolosta ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita. Puhetta on ollut myös siitä, että Real Madridilla olisi mahdollisuus nimenomaan kesällä 2024 ostaa Haaland hieman huokeammalla hinnalla.

Nämä tiedot eivät tiettävästi pidä paikkaansa sellaisenaan. Aiemmin Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kiisti huhut Haalandin sopimuksessa olevasta pykälästä.

– Ei ole olemassa erityistä sopimuskohtaa, jonka nojalla hän voisi siirtyä Real Madridiin tai mihinkään muuhunkaan joukkueeseen. Se ei ole totta, Guardiola sanoi.

Athletic tietää kertoa, että Haalandin ulosostopyklälä astuu voimaan kesällä 2024, ja silloin ulosostopykälän hinta on 200 miljoonaa euroa. Pykälä koskee nimenomaan Valioliigan ulkopuolisia seuroja. Valioliigaseuroille ei ole olemassa minkäänlaista ulosostomahdollisuutta Haalandin sopimukseen. Käytännössä se sulkee pois siirrot Valioliigan sisällä.

Näin ollen Real Madridilla olisi kyllä mahdollisuus ostaa Haaland kesällä 2024, mutta hinta on 200 miljoonaa euroa. Lisäksi hinta on sama kaikille muillekin Valioliigan ulkopuolisille seuroilla, kuten esimerkiksi Barcelonalle.

Real Madridin nykyinen ykköshyökkääjä Karim Benzema, 34, on lehtitietojen mukaan pian tekemässä jatkosopimuksen kesään 2024 saakka. Real Madridin kohdalla kesä 2024 saattaakin muodostua hyvin kriittiseksi hyökkäyspään hankintojen kannalta.

LUE MYÖS