Espanja varmisti sunnuntaina paikkansa ensi vuoden EM-kisoissa, kun se kaatoi Norjan vieraskentällä 1-0.

Samalla varmistui myös Skotlannin kisapaikka, sillä Espanja ja Skotlanti ovat tuloksen myötä viisi pistettä edellä Norjaa, jolla on enää yksi karsintapeli jäljellä.

Norjaa ei voi luonnehtia arvokisojen vakiokävijäksi, mutta Løvenen riveissä pelaa tällä hetkellä parikin pelaajaa, jotka moni haluaisi nähdä arvokisoissa. Yksi heistä on Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland, joka teki viime kaudella sensaatiomaiset 52 maalia.

Haalandia, 23, pidetään yhtenä maailman parhaista hyökkääjistä, mutta sunnuntaina Espanja sai hiljennettyä hänet ansiokkaasti. Norjalaiskärki koski 90 minuutin aikana palloon vain 17 kertaa, eikä hänelle kirjattu kuin kaksi vetoa, joista kumpikaan ei aiheuttanut suurta vaaraa Espanjalle.

La Rojan puolustuksessa luutinut Dani Carvajal sanoi pelin jälkeen, että Espanja pyrki tukahduttamaan Haalandin pelaamisen.

– Me pelasimme puolustussuuntaan todella tiiviisti Unai Simónista Álvaro Morataan asti, kommentoi Carvajal Marcan mukaan.

– Me emme antaneet hänen (Haalandin) ottaa vastaan yhtään hyvää syöttöä. Minun on ylistettävä toppareitamme, koska he tekivät fantastista työtä.

Espanjan päävalmentaja Luis de la Fuente sanoi, että hänen joukkueensa yhtenäisyys oli avain kisapaikan varmistamisessa.

– Me muistamme kaiken, mitä olemme käyneet läpi näissä karsinnoissa. Olemme korjanneet yksityiskohtia ja ongelmia, mutta käsikirjoitus on pysynyt samana.

– Olemme olleet yhtenäisiä, ja se on näkynyt. Olemme tehneet paljon töitä päästäksemme tähän asemaan. Kisapaikan saavuttaminen oli velvollisuus ja vastuu, ei mitään muuta.

Linkki twiittiin.