Erling Haaland on monien mielestä tällä hetkellä maailman paras hyökkääjä. Haaland on tehnyt debyyttikaudellaan Manchester Cityssä hurjat 51 maalia.

Haaland iski maaleja kuin liukuhihnalta jo Borussia Dortmundissa ja RB Salzburgissa. Sen tiedostaa myös Haalandin illan vastustaja Real Madrid.

Marcan mukaan Haalandin nimi mainittiin ensimmäisen kerran Real Madridin toimistolla vuonna 2017. Real Madrid tarkkaili tuolloin Haalandia ja oli kiinnostunut nuoresta norjalaiskärjestä. Real Madrid oli hankkinut Martin Ødegaardin kaksi vuotta aiemmin Norjasta ja tunsi norjalaiset pelaajamarkkinat.

Real Madrid keskittyi kuitenkin tuolloin Etelä-Amerikan markkinoihin. Real Madrid hankki Viníciuksen Flamengosta vuonna 2017. Vinícius saapui seuraan vuotta myöhemmin. Lisäksi Real Madrid hankki Rodrygon Santosista. Real Madrid maksoi kaksikosta yhteensä noin 90 miljoonaa euroa.

Real Madridin seurajohdossa keskusteltiin pitkään mahdollisesta Haalandin hankinnasta, mutta lopulta sitä ei toteutettu.

Real Madrid on ollut sittemmin Haalandin kintereillä. Haaland herätti Real Madridin kiinnostuksen maalitehtailullaan Dortmundissa. Real Madridin on kerrottu olevan valmis hankkimaan Haalandin Manchester Citystä seuraavien vuosien aikana.