Real Madrid voitti Madridin derbyn sunnuntai-iltana maalein 2-1. Atlético hallitsi peliä, mutta Real Madrid onnistui hyödyntämään tekopaikkansa paremmin ja puolustamaan kurinalaisesti.

Atlético vei derbyn tilastot nimiinsä. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016 Mestarien liigan finaalin Atleti hallitsi palloa enemmän kuin Real Madrid vieden pallonhallinnan 53-prosenttisesti. Lisäksi Atlético vei nimiinsä myös maalintekoyritykset 12-6 sekä laukaukset maalia kohti 5-3. Vierasjoukkue Real Madrid vei kuitenkin pisteet kahden maalinsa turvin.

Real Madrid puolusti matalalla, mikä aiheutti Atléticolle vaikeuksia. Atléticon päävalmentaja Diego Simeone antoikin hieman erikoiset kehut Real Madridille lähestymistavastaan. Yleensä Real Madrid on ollut derbyissä se joukkue, joka vie peliä, jolloin Atleti on ottanut enempi vastaan ja pyrkinyt nopeasti kääntämään peliä. Tällä kertaa osat vaihtuivat.

– Tuollaista on fantastista nähdä. Madrid puolustaa todella hyvin, juoksee vähän, sulkee tilat ja panostaa vastahyökkäyksiin. Voit pelata matalalla ja tehdä sen hyvin, kuten Real Madrid. Siitä tulee mieleen joukkueeni, jossa pelasi Diego Costa. Silloin meitä kritisoitiin siitä (tavasta pelata) paljon, Simeone kommentoi ottelun jälkeen.

Simeone kiitteli joukkueensa panosta tappiosta huolimatta. Päävalmentajan mukaan joukkue jätti kaiken kentälle.

– Pelaajani antoivat kaikkensa pelille. Real pelasi todella hyvin ja suoraviivaisesti. He hyödynsivät tilanteenvaihtoja voimakkaasti ja puolustivat hyvin. He pelasivat hyvin ja hyödynsivät paikkansa. Hyvää työtä heidän valmentajaltaan, Simeone totesi.

Yksi puhuttava aihe oli myös se, että tällä kertaa Antoine Griezmann aloitti pelin heti avauskokoonpanossa ja pelasi koko pelin. Sopimusteknisistä syistä Griezmann on alkukauden aikana vaihdettu kentälle vasta 60 peliminuutin jälkeen. Ilmeisesti seurat ovat hiljalleen pääsemässä yhteisymmärrykseen sopimuksen osto-option hinnan alentamisesta.

– Ymmärsimme, että Griezmann voi pelata heti avauksesta. Hän toi meille paljon energiaa toisena hyökkääjänä ja toisella puoliajalla laidalla, kun pelasimme kahdella hyökkääjällä.

Real Madrid nousi voiton myötä La Ligan kärkeen. Atlético on vasta seitsemäntenä, kun joukkueet jäävät maajoukkuetauolle. Seuraava ottelukierros käynnistyy 30. syyskuuta.

LUE MYÖS