Kauden ensimmäinen Madridin derby pelattiin sunnuntai-iltana Metropolitanolla. Yli kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen Real nappasi vierasderbystä täyden pistepotin 2-1-voitolla.

Jo ottelun alla nähtiin yllätys, kun Diego Simeone nimesi Antoine Griezmannin avauskokoonpanoon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Sopimusteknisistä syistä Griezmann on alkukauden aikana vaihdettu kentälle vasta 60 peliminuutin jälkeen.

Oliko sitten Griezmannin avauspaikalla merkitystä vai ei, mutta Atlético aloitti ottelun todella vahvasti. Ensimmäisen vartin aikana joukkue hallitsi kenttätapahtumia. Felipe oli puskea isännät johtoon jo heti alkuminuuteilla, mutta brassitopparin pusku suuntautui yli maalin.

Kesken Atléticon hallintajakson Real teki realit. Nopea vastahyökkäys, pari syöttöä ja pallo maaliin. Maalintekijänä kunnostautui Rodrygo, joka nikkasi pallon kärkkärillä etukulmasta sisään. Maaliin upean esityön teki Aurelien Tchouameni, joka antoi eroottisen syötön Atléticon puolustuslinjan taakse.

Atlético ei lannistunut takaiskumaalista vaan jatkoi painostustaan. Vain minuutteja Realin johtomaalin jälkeen Griezmann oli tasoittaa pelin, mutta Thibaut Courtois venyi torjuntaan.

Vielä ennen taukovihellystä Real iski toistamiseen vastaiskusta. Vinícius Júnior pyyhälsi vasemmalta laidalta karkuun ja laukoi pallon tolppaan. Pallo kimposi tolpasta suotuisasti suoraan Federico Valverden jalkaan ja uruguaylaispelaajalla oli helppo työ siirtää pallo tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Toisella puoliajalla pelin kuva pysyin hyvin samanlaisena. Tällä kertaa tosin Atlético ei päästänyt Realia iskemään vastaan eikä myöskään itse saanut luotua yhtä paljoa maalipaikkoja kuin avausjaksolla.

Real näytti pitkään marssivan voittoon ilman sen suurempia ongelmia, mutta ottelu heräsi henkiin viimeisellä kymmenminuuttisella.

Atlético sai jossain määrin ansaitun kavennusmaalin 83. peliminuutin kohdalla. Griezmannin antama kulmapotku kimposi Éder Militãon päästä Mario Hermoson käsivarteen, josta se ohjautui maaliin.

Hermoso sai tämän jälkeen nimensä tilastoihin vielä kahdesti, ei tosin haluamallaan tavalla. Espanjalaistoppari nappasi kaksi keltaista korttia kahden minuutin sisään ja lensi ulos lisäajan alussa. Ensimmäinen kortti oli täysin ansaittu, mutta toisen Dani Ceballos kalasti rumalla filmauksellaan.

Realin 2-1-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa yllättävintä oli se, että Atlético vei pallonhallinnan prosentein 53-47. Kyseessä oli ensimmäistä kertaa sitten kevään 2016 Mestarien liigan finaalin, jossa Atlético hallitsi palloa enemmän kuin Los Blancos.