Atléticon tavoite on taistella La Ligan mestaruudesta. Mestaruuden voittaminen lienee tällä kaudella haihattelua, mutta joukkueen pitää kyetä haastamaan Real Madrid ja Barcelona mestaruudesta.

Se ei ole yksinkertaista, sillä joukkueessa on edelleen merkittäviä puutteita, joita seurajohto ei ole korjannut. Maalintekoon kykenevä puhdas kärki puuttui esimerkiksi kokonaan vielä ennen kauden alkua.

Siitä huolimatta Atléticon on parannettava viime kauden suorituksiaan – se on selvää. Real Madridilla ja Barcelonalla on paremmat miehistöt, mutta mestaruustaistelussa oleminen on sellainen vaatimus, joka pitäisi täyttää. Mestaruutta tai eurokentillä menestymistä (Mestarien liigan välieriin etenemistä) on turha vaatia, mutta samalla Atléticon pitäisi kyetä kasvattamaan eroa muun muassa Sevillaan.

Kausi on pitkä, eikä Atlético voi taistella jälleen mistään heikon puolustuksensa kanssa. Puolustuksen kuntoon laittaminen on ehdoton edellytys menestykselle. Muutoin menestyksestä kansallisilla ja kansanvälisillä kentillä on turha haaveilla.

Atlético ei kuulu enää Euroopan viiden parhaan joukkueen joukkoon, joten realistisesti Mestarien liigassa viime kauden suorituksen toistaminen, eli puolivälieräpaikka, lienee otettavissa. Se vaatisi myös lohkovoittoa, sillä muutoin neljännesvälierissä tulisi todennäköisesti parempi joukkue vastaan.

Lue kaikki Atléticon ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21