Martin Braithwaiten ura Barcelonassa vetelee viimeisiään. Xavi jätti hänet jo ulos edustusjoukkueen harjoituskiertueelta, mikä on helposti tajuttava merkki siitä, että ilman maiseman vaihdosta kahdesta seuraavasta kaudesta tullee varsin raskaita Braithwaitelle. Marcassa julkaistiin tiistaina juttu, jonka mukaan Braithwaite kiinnostaa Ajaxia. Ajaxia valmentaa Alfred Schreuder, Ronald Koemanin apuvalmentaja tämän Barçassa viettämältä ajanjaksolta.

Braithwaite, 31, liittyi Barcelonaan Leganesista vuonna 2020. Alusta alkaen oli selvää, että hänellä tulisi olemaan vaikeaa. Tätä taustaa vasten kymmenen maalia 57 ottelussa ei ole lainkaan huono saldo. Valitettavasti viimeisen vuoden aikana Barcelonan johdon ja Braithwaiten välit ovat pahoin hapantuneet. Blaugrana on epätoivoisesti yrittänyt myydä hyökkääjäänsä, mutta Braithwaite ei ota pyyntöjä kuuleviin korviinsa nyt, kun hän on kerran Barcelonaan asti päässyt.

Ajaxin luulisi kiinnostavan tanskalaista Braithwaitea. Alankomaiden merkittävin seurajoukkue pelaa vuodesta toiseen Mestarien liigaa. Pelkästään tänä kesänä Ajax myi taas Lisandro Martínezin, Sebastién Hallerin ja Ryan Gravenberchin eteenpäin yhteensä 103,5 miljoonalla eurolla, kun se itse oli maksanut heistä noin 29 miljoonaa euroa. Se on osoitus, millaisella tehokkuudella ja ammattitaidolla Ajax operoi.