Ronald Koeman sai potkut Barcelonan peräsimestä viime lokakuun lopussa surkean alkukauden jälkeen.

Koeman palaa valmentamisen pariin loppuvuodesta, kun hän siirtyy Hollannin A-maajoukkueen peräsimeen Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen.

Barcelonassa edelleen asuva Koeman asteli espanjalaismedian eteen Koeman Cup -turnauksen ensimmäisenä päivänä.

Valmentaja otti kantaa Frenkie de Jongin tilanteeseen. Barcelonan on tiettävästi määrä myydä de Jong joko Manchester Unitediin tai Chelseaan parantaakseen surkeaa taloudellista tilannettaan. Koemanin mukaan de Jong haluaa jäädä Barcelonaan.

– Olen Frenkien kanssa paljon yhteyksissä, ja tiedän hänen tilanteensa. Hän on sanonut sen itsekin. De Jong haluaa jäädä Barcelonaan. Se on hänen tavoitteensa. Hän ei halua mitään muuta. Tiedän vain sen. Mielestäni Barcelona pitää aina parhaat pelaajat joukkueessaan ja lisäksi hankkii parhaat muualta. Joukkueen parantamiseksi sinun ei pidä myydä de Jongia.

Koemanin mielestä myös Memphis Depayn pitäisi jäädä Barcelonaan.

– Memphis on osoittanut olevansa huippupelaaja. Mielestäni hän sopii Barcelonaan. Se riippuu Xavin mielipiteestä, mutta mielestäni hän on itsestäänselvä Barcelonan pelaaja.