Vuosi sitten espanjalaislehti El Confidencial julkaisi useita äänitteitä, joissa Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez puhui negatiiviseen sävyyn muun muassa joukkueen entisistä pelaajista ja valmentajista. Myös espanjalaismedia sai osansa. Lue lisää täältä ja täältä.

Tällä kertaa lehti on julkaissut Sergio Ramosin ja Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajana työskentelevän Luis Rubialesin WhatsApp-keskusteluja. Aiemmin tällä viikolla lehti paljasti Ramosin pyytäneen Rubialesia auttamaan häntä voittamaan Ballon d’Orin. Lue uutinen täältä.

Torstaina El Confidencial julkaisi kaksikon välisiä tekstiviestejä, joissa Ramos valitti Rubialesille siitä, miten VAR suosii Barcelonaa. Viestit lähetettiin tammikuussa 2019, kun Barcelona voitti Leganésin 3-1. Barcelonan toinen maali herätti suurta polemiikkia Espanjassa, kun Luis Suárez osui jalallaan Leganés-vahti Pichu Cuéllaria naamaan. Maali hyväksyttiin siitä huolimatta.

– Rubi, mitä kuuluu? Meitä alkaa huolestuttamaan toden teolla, mitä VAR:n kanssa tapahtuu. Etenkin Barcelonaan liittyen. On häpeällistä, mitä he tekevät tuomarien kanssa. Näitkö Suárezin rikkeen 2-1 -maalissa? Tämä on vitsi, Ramos kirjoitti.

– Hyvää iltaa, Sergio. Olet maajoukkueen kapteeni ja olet pelannut satoja tai tuhansia otteluita. Tiedät paremmin kuin kukaan, että joku tilanne voi herättää erilaisia mielipiteitä. Kuten hyvin tiedät, en ota kantaa tällaisiin tilanteisiin.

Ramos ei liiemmin pitänyt Rubialesin vastauksesta.

– Onnittelut. Vastaus oli poliittisesti korrekti. Odotin omaa mielipidettäsi siitä, mitä Barcelonan ottelussa tapahtui. Se oli skandaali. Heidät on osoitettu voittamaan mestaruus pakosti. Ymmärrän asemasi.