Atlético voitti sunnuntai-iltana Real Madridin kauden jälkimmäisessä derbyssä 1-0 ja otti suuren askeleen kohti paikkaa ensi kauden Mestarien liigassa. Lue lisää täältä.

Kyseessä oli Atléticon ensimmäinen derbyvoitto Metropolitanolla. Edellisestä derbyvoitosta oli kulunut vajaat neljä vuotta, kun Atlético kukisti Real Madridin UEFA Supercupissa elokuussa 2018.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone ei normaalisti kättele vastustajan valmentajaa ottelun jälkeen. Se ei riipu siitä, voittaako vai häviääkö Atlético ottelunsa. Simeone tervehtii kollegaansa vain ennen ottelua. Tällä kertaa Simeone kuitenkin tervehti Carlo Ancelottia ottelun jälkeen.

– Se riippuu ottelusta. Joskus ottelun jälkeen törmäämme ja sitten tervehdimme toisiamme. Arvostan Ancelottia. Hän on loistava valmentaja, joka on voittanut mestaruuden viidessä eri sarjassa omalla persoonallaan, joka on samanlainen voittaessa kuin hävitessä, Simeone kehui.

Simeonelta kysyttiin, pitääkö hän UCL-paikkaa jo varmana. Atlético on neljäntenä kuuden pisteen karkumatkalla viidentenä olevasta Betisista, kun kolme ottelua on pelaamatta.

– Vielä on kolme ottelua pelaamatta. Kaikki taistelevat samasta paikasta, eikä sen saavuttaminen ole helppoa. On tämä tietenkin suuri askel kohti UCL-paikkaa. Etenkin sen vuoksi, miten pelasimme. Pelasimme juuri siten, miten halusimmekin. Meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta olisimme voineet olla tehokkaampia.

Antoine Griezmann pelasi derbyssä 45 minuuttia. Hän on tehnyt vuodenvaihteen jälkeen vain yhden maalin ja sekin syntyi Copassa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Rayo Majadahondaa vastaan. Simeone luottaa edelleen ranskalaishyökkääjäänsä.

– Hän on lähempänä omaa itseään. Nyt hänellä oli useita maalipaikkoja ja hän pääsee sen avulla maalin makuun. Emme ole tottuneita näkemään Griezmannin epäonnistuvan näin monissa maalipaikoissa, mutta luotan häneen. Hän palaa maalinteon pariin. Se on selvää.