Barcelonan kapteenistoon kuuluvan konkaripuolustajan Gerard Piquén jalkapallokausi on mahdollisesti paketissa. Barcelona vahvisti torstaina, että Piquélle tehdyissä lääkärintutkimuksissa oli selvinnyt, että hänen vasemman reitensä vamma oli pahentunut. Vamma vaatii vähintään viikon lepoa, joten Piqué ei pelaa missään tapauksessa lauantain vierasottelussa Real Betisiä vastaan.

Kolme päivää myöhemmin Barcelona saa vieraakseen Celta Vigon. Myös tuossa pelissä pelaaminen on hyvin epätodennäköistä.

AS:n saamien tietojen mukaan Barcelonan taustaryhmä pitää jo melko selvänä, ettei Piqué enää tällä kaudella pelaa. Vammaa pitänee hoitaa ainakin kahden viikon levolla. Tuon jälkeen Barcelona kohtaa vielä kauden päätösottelussaan Camp Noulla Villarrealin. Piqué pelannee kuitenkin tuossa ottelussa vain siinä tapauksessa, ettei Barcelona ole vielä silloin varmistanut paikkaansa sarjan neljän parhaan joukossa ja ensi kauden Mestarien liigassa.

Barcelonalla on viidentenä olevaan Real Betisiin etumatkaa kahdeksan pistettä, joten kaiken pitää mennä päin prinkkalaa, jos Mestarien liiga -paikka ei ole varma ennen päätöskierrosta. TOP 4 -sijoitus voi sinetöityä jo lauantaina, jos Betis tuolloin kukistuu.