Tiistai-illan derby Villarrealin ja Valencian välillä jäi tällä kertaa vaisummaksi kuin mihin on totuttu. Molemmilla joukkueilla on pian edessään tärkeämpikin ottelu, ja se myös näkyi. Valencia pelaa lauantaina Copa del Reyn loppuottelussa ja Villarrealin ajatuksissa pyörinevät jo Mestarien liigan välierät.

Valencia vaihtoi edellisen ottelun avauskokoonpanostaan peräti yhdeksän pelaajaa säästelläkseen avainpelaajiaan lauantain finaaliin. Korvaajat eivät suorittaneet toivotulla tasolla, ja Valencia laukoikin koko ottelussa yhteensä vain vaivaiset viisi kertaa. Maalia kohti laukauksista meni vain yksi.

Ottelussa oli yksi selkeä onnistuja, Villarrealin hollantilaishyökkääjä Arnaut Danjuma. Danjuma teki ottelun molemmat maalit ja nosti kauden maalimääränsä La Ligassa yli kymmeneen. Danjumalla oli mahdollisuuksia tehdä jopa kolme tai neljäkin maalia, mutta kaksikin riitti tuomaan Villarrealille 2-0-voiton.

Ensimmäinen Danjuman maaleista syntyi rangaistuspotkusta 10. minuutilla ja toinen vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Danjuma oli avausjaksolla peräti neljästi maalipaikassa. Toinen puoliaika olikin sitten pelkkää pelailua.

Valencian ainoa mahdollisuus ensi kaudeksi eurokentille kulkee Copa del Reyn voittamisen kautta. Villarreal otti voiton myötä askeleen lähemmäs Eurooppa-liigan tai Konferenssiliigan paikkaa.

OptaJose

@OptaJose
5 - Valencia have only attempted five shots in this game against Villarreal, their lowest tally in a single LaLiga away game this season. Obstacle.