Espanjalaislehti El Confidencial julkaisi maanantaina Gerard Piquén omistaman Kosmos-yrityksen ja Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubialesin välisiä keskusteluja ja sopimuksia. Lue lisää täältä.

Tapaus liittyy Supercopaan. Espanjan jalkapalloliitto myi Supercopan oikeudet Saudi-Arabialle vuonna 2019. Neljän joukkueen turnaus pelataan vuosittain Saudi-Arabiassa. Piqué oli mukana järjestämässä osapuolten välistä sopimusta ja sai itse miljoonia euroja, kun sopimus lopulta syntyi.

Samalla Espanjan jalkapalloliitto tienaa noin kymmenen miljoonaa euroa enemmän vuosittain, jos niin Real Madrid kuin Barcelona osallistuvat Supercopaan. Lisäksi Real Madrid ja Barcelona tienaavat kumpikin noin kahdeksan miljoonaa euroa Supercopasta, kun taas muut kaksi seuraa tienaavat yhteensä noin 1,5-3 miljoonaa euroa.

”Se on iso juttu” – Javier Tebas huolestui Supercopa-paljastuksista, Gerard Piqué antaa oman versionsa illan pelin jälkeen

Tapauksesta on syntynyt valtava kohu Espanjassa. Monet ovat epäilleet tuomaritoiminnan suosivan Barcelonaa ja Real Madridia, jotta kaksikko pääsee Supercopaan ja liitto tienaa siten enemmän rahaa. La Ligan kaksi parasta ja Copan finaalipari etenevät Supercopaan. Barcelona on tällä hetkellä todellisessa vaarassa jäädä ulos ensi kauden Supercopasta.

Atléticon Diego Simeone käväisi tiistaina lehdistötilaisuudessa ja otti kantaa tapaukseen.

Simeonelta tiedusteltiin, taisteleeko Atlético jotain suurempaa vastaan. Kysymyksellä viitattiin siihen, uskooko Simeone Espanjan jalkapalloliiton suosivan Real Madridia ja Barcelonaa.

Gerard Piquéllä ”ei mitään anteeksipyydeltävää” Supercopa-vuotojen tiimoilta – ”Se on markkinoiden mukainen korvaus”

– Olemme hyvin ylpeitä siitä, miten olemme kilpailleet heitä vastaan jo kymmenen vuoden ajan. Pidämme myös siitä, että Betisin, Sevillan, Villarrealin ja Real Sociedadin kaltaiset seurat taistelevat heitä vastaan. Olemme samassa veneessä. Äänitteet kuultuani minulle on selvää, että Espanjan jalkapalloliitto hyötyy taloudellisesti siitä, jos Real Madrid ja Barcelona osallistuvat vuosittain Supercopaan. Asianomaisten pitäisi selittää koko asia paremmin, jotta voisimme olla rauhassa.

– Piqué on hyvin älykäs ihminen ja hänellä on oma yrityksensä. Lisäksi hän on pelaaja ja sattumalta hän edustaa Barcelonaa. Ei ole järin vaikea ymmärtää sitä, että jalkapalloliitto hyötyy taloudellisesti siitä, että Real Madrid ja Barcelona osallistuvat Supercopaan.