Espanjassa kuohuttavat juuri nyt vuoden 2019 tapahtumat. Tuolloin Espanjan jalkapalloliitto RFEF solmi kuusivuotisen sopimuksen Supercopan pelaamisesta Saudi-Arabiassa. Tänään El Confidencial -lehti vuoti julkisuuteen asiakirjoja ja puhelin- ja WhatsApp-keskusteluja, joiden mukaan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ja Barcelonan puolustaja Gerard Piqué olisivat järjestelleet sopimuksen yhteydessä itselleen massiivisia provisiopalkkioita (lue lisää).

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kommentoi lehtipaljastuksia varovaisesti Barcelonassa tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tebas pidättäytyi ottamasta liian jyrkästi kantaa ”ennen kuin asianosaiset antavat oman versionsa”. Hän kuitenkin ilmaisi pitävänsä väärinkäytösepäilyjä vakavina.

– En ole kuullut audiotallenteita. En aio sanoa mitään ennen kuin asianosaiset ilmaisevat mielipiteensä. Heidän täytyy kertoa, ovatko tallenteet aitoja vai eivät, ja puhutaanko niillä totta, Tebas totesi.

Piquén kerrotaan kuitanneen palkkioina sopimuksen synnystä 4 miljoonaa euroa per kausi eli yhteensä 24 miljoonaa euroa. RFEF:n saamat 40 miljoonaa euroa per turnaus nostavat puolestaan Rubialesin saamaa palkkaa huomattavasti.

– Tämä on iso juttu. Saudi-Arabian Supercopan rahanjako ei ole koskaan ollut erityisen läpinäkyvä, Tebas sanoi Valencian taannoiseen valitukseenkin liittyen.

El Confidencialin paljastusten mukaan sopimuksessa taattiin Barcelonalle ja Real Madridille jokaisesta turnauksesta 8 miljoonan euron palkkiot, kun muut kaksi osallistujaa saavat tyytyä 1-2 miljoonaan euroon.

– Supercopan vieminen ulkomaille on mielestäni oikein. Me olemme halunneet tehdä samoin, mutta sitä ei ole sallittu meille, Tebas kommentoi viitaten halukkuuteensa viedä La Ligan El Clásicon tai muita otteluita pelattavaksi Yhdysvaltoihin.

– Ajatuksena en vastusta sitä, mutta taustalla on epäselvyyksiä siitä, mitä joillekin maksetaan. Joistain asioista en ole samaa mieltä. Esimerkiksi siitä, millaisia rahoja jaetaan muille seuroille kuin Real Madridille ja Barcelonalle. Haluan kuitenkin kommentoida vasta, kun olen kuunnellut tallenteet.

Yhden version Tebas saa kuulla jo tänään, sillä Piqué on luvannut kertoa oman näkemyksensä tapahtuneeseen ja El Confidencialin paljastuksiin maanantai-iltana. Piqué ei pelaa illan Barcelona-Cádiz-ottelussa loukkaantumisen vuoksi, joten hän puhuu yleisölle Twitch-kanavallaan pian pelin päätyttyä, Suomen aikaa noin kello 0.30.

Gerard Piqué

@3gerardpique
A las 23.30 aproximadamente, después del partido, me conectaré en directo en mi canal de Twitch para hablar de los audios que se han filtrado hoy sobre la Supercopa de España.

twitch.tv/3gerardpique
twitch.tv

Twitch

Twitch is the world's leading video platform and community for gamers.

Lähde: Sport