Kun Luuk de Jong puski lisäajalla Barcelonalle 3-2-voittomaalin Levantesta, edelsi maalia erikoinen tilanne. Loistavan ottelun pelannut Pedri oli hukannut oikean jalan kenkänsä muutamia sekunteja aiemmin, mutta jatkoi silti pelaamista kunnes pallo löysi ratkaisevasti De Jongin pään Jordi Alban keskittämänä.

Levanten maalivahti Dani Cárdenas protestoi Pedrin pelaamista ilman toista kenkää, mutta erotuomari José Luís Munuera Montero ei rikettä tilanteesta tuominnut. Hän toimi myös oikein.

Sääntökirja sanoo, että jos pelaajan jalasta lähtee nappulakenkä pelitapahtuman seurauksena, saa hän jatkaa pelaamista siitä huolimatta vain yksi kenkä jaloissaan. Olennaista on kuitenkin se hetki, kun pallo menee yli kentän rajoista. Pelaamista saa jatkaa siihen saakka, kun pallo on kentällä, mutta jos se menee yli sivu- tai päätyrajasta, on pelaajan pantava kenkä jalkaan ennen kuin saa taas jatkaa peliä sivurajaheiton, maalipotkun tai kulmapotkun jälkeen.

Myös pallon pelaaminen, syöttäminen ja jopa maalin tekeminen ilman toista kenkää on sääntöjen puitteissa sallittua. Sen sijaan tuomari voi viheltää pelin poikki ja tuomita rikkeen kengättä pelaavaa pelaajaa kohtaan, jos tulkitsee kengättömän syyllistyvän ”vaaralliseen peliin” tai asettamaan itsensä vaaraan. Tämä on kuitenkin harvinaista.

Lähde: Sport