Luis Suárez iski lauantai-iltana kaksi maalia Alavésin verkkoon Metropolitanolla, vaikka hänet otettiin kentälle vasta tunnin kohdalla. Atlético voitti ottelun 4-1.

35-vuotias Suárez on viimeistellyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 13 täysosumaa.

Suárez on menettänyt avauskokoonpanon paikkansa Atléticossa. Konkarihyökkääjä ei ole kuulunut Diego Simeonen ykköskokoonpanoon muutamaan kuukauteen. Tilanne on Suárezille poikkeuksellinen.

– Luonnollisesti minun on sopeuduttava erilaisiin tilanteisiin. Tämä on erilaista, koska en ole aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa, mutta otan sen vastaan ammattimaisesti. Harjoittelen parhaani mukaan ja yritän tehdä päätöksen peluutuksesta vaikeaksi valmentajalle. Yritän käyttää hyväksi saamani minuutit.

Viime aikoina loistavassa vireessä ollut João Félix kehui hiljattain Suárezin maalintekotaitoa.

– Se osoittaa, miten suuri ja terve kilpailutilanne joukkueessa on. Olen iloinen jokaisesta maalista, jonka muut hyökkääjät tekevät. Kilpailemme keskenämme peliajasta. Jotkut joutuvat olemaan penkillä ja jotkut pääsevät pelaamaan enemmän, mutta meidän on yhdessä autettava joukkuetta pääsemään ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Suárez ei ole pettynyt tilanteeseensa, vaan on hyväksynyt sen, että tällä hetkellä joukkueella on parempia vaihtoehtoja hyökkäykseensä.

– En ole suuttunut. Tietenkin olen onnellisempi, kun saan enemmän minuutteja. Viime aikoina muut hyökkääjät ovat osoittaneet olevansa korkeammalla tasolla. He osoittavat pelaavansa hyvin. Minun on hyväksyttävä se ja onniteltava heitä.