Karim Benzeman hattutemppu oli tietysti keskiviikkoillan puheenaihe numero yksi. Real Madrid pudotti PSG:n uskomattoman nousun jälkeen ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin. Benzeman lisäksi 36-vuotias keskikentän hidalgo Luka Modric ansaitsee oman ylistyksensä.

Luka Modric pelasi suorastaan ilmiömäisen ottelun. 36-vuotias keskikenttäpelaaja näyttää kentällä enintään 26-vuotiaalta, kuten jalkapallotoimittaja Fabrizio Romano Twitterissä kirjoitti pelin jälkeen. Liike, kosketus palloon ja pelinlukutaito ovat yhä aivan maailman absoluuttista huippua. Kaikesta tästä nähtiin erinomaiset esimerkit PSG:tä vastaan.

Benzeman toisessa maalissa Modric oli valtavassa roolissa, mutta pelivideota kannattaa kelata muutama minuutti taaksepäin. Nimittäin 74. minuutilla Modric osoitti sellaista päättäväisyyttä ja puolustustaitoa, jollaista ei koko PSG-laumasta löytynyt keskiviikkona.

Real Madrid menetti pallon hyökkäysalueella, ja Lionel Messi nappasi pelivälineen lähtien etenemään laitaa kohti. PSG oli käynnistämässä vaarallista positiivista tilanteenvaihtoa.

Mitä teki Modric? Luki tilanteen erinomaisesti ja reagoi välittömästi lähtemällä Messin perään. Pitkän juoksun päätteeksi Modric liukui juuri oikea-aikaisesti palloon ja potkasi sen Messin jaloista sivurajasta yli. PSG:n nopea tilanteenvaihto kuoli nopeasti kasaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Parisen minuuttia myöhemmin Neymar antoi lepsun syötön suoraan Modricille kesken PSG:n hitaan hyökkäyksen. Kun pallo tuli Modricille, hän oli noin 20-25 metrin päässä omasta maalista.

Modric lähti välittömästi kuljettamaan palloa kohti PSG:n ensimmäistä prässääjää purkaen puolustustilanteen. Äärettömän pieni kehonliike riitti siihen, että PSG:n Marco Verratti lähti estämään syöttöä keskustaan, Modric painoi kuitenkin pallon kanssa kohti PSG:n kenttäpuoliskoa.

Modricin tempokuljetus oli jo itsessään loistava, mutta on myös annettava arvoa sille, miten hän osasi lukea tilaisuutensa auenneen. PSG:n puolustussuuntaan laiskat hyökkääjät Neymar, Kylian Mbappé ja Messi olivat jo jääneet taakse pallon saadessaan. PSG oli hyvin epäorganisoitunut negatiiviseen tilanteenvaihtoon. Modric luki tämän ja näki kunniakujan edessään.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Lopulta Modricin edessä oli enää PSG:n toinen toppari Presnel Kimbembe, jonka oli pakko lähteä Modricia kohti. Juuri kun Kimbembe oli iskemässä, Modric syötti pallon PSG:n puolustuslinjan taakse syvälle Vinícius Júniorille juoksuun. Syöttö näytti ehkä helpolta, mutta täydessä vauhdissa täydellisen läpisyötön antaminen on kaikkea muuta kuin helppoa.

Modric ei suinkaan jäänyt ihastelemaan omaa syöttöään, vaan jatkoi samalla vauhdilla tukemaan hyökkäystä jääden kuitenkin hieman PSG:n pelaajien taakse. PSG:n pelaajat olivat auttamattomasti myöhässä, joten heidän oli pakkoa juosta täyttä vauhtia kohti omaa maalia. Modric luki tilanteen ja jäi kymppialueelle vapaaksi.

Vinícius syöttikin pallon takaisin Modricille, joka lopulta tarjoili Benzemalle avopaikan, josta ranskalaiskärki ei erehtynyt. Modricin syöttö Benzemalle oli jälleen kerran taidetta. Hän malttoi odottaa PSG-toppari Kimpemben aloitetta lähteä kohti palloa. Juuri silloin kun Kimpembe nosti jalkansa, Modric syötti pallon Kimpemben jalkojen välistä Benzemalle avoimeen tilaan. Jalka vapaaksi ja maali. PSG oli lyöty.

Benzema ansaitsee ehdottomasti kaiken kunnian upeasta pelistään ja hattutempustaan, mutta pelkästään tuo Modricin pariminuuttinen osoitti, että kertaalleen Ballon d’Orin voittanut Luka Modric on yhä 36-vuotiaana maailman eliittiä. Tällä hetkellä Modric on esimerkiksi 34-vuotiasta Lionel Messiä ja 37-vuotiasta Cristiano Ronaldoa tärkeämpi ja suurempi pelaaja joukkueelleen.

Pieni suuri mies!

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen